Közösségi program portál
és helykereső

Zsigmondné Pap Éva és Zsigmond Zoltán zongoraművészek négykezes koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Műsor:
Schubert: f-moll fantázia
Debussy: Petite Suite
Szünet
Ravel: Ma mère l’Oye
Gershwin: Rhapsody in Blue
Zsigmondné Pap Éva és Zsigmond Zoltán az SZTE BBMK zongora tanszékének oktatói, zongoraművészek. Iskoláikat közösen végezték, a szegedi Tömörkény István Zeneművészeti Szakközépiskolában és a budapesti Zeneakadémián. Munkásságuk a kezdetektől Szegedhez köti őket. Több évtizede a szegedi zenei élet aktív résztvevői tanárként és előadóként egyaránt. Kamarazenészi tevékenységükben meghatározó a négykezes és a kétzongorás játék. Ennek a műfajnak számos meghatározó művét mutatták be hazai és nemzetközi színpadokon is. Nagysikerű koncerteket adtak Portugáliában, Kínában és Romániában is. Repertoárjuk a barokktól napjaink zenéjéig tart, az elmúlt években bemutatták Bach kétzongorás versenyműveit, Mozart, Schubert, Brahms, Debussy, Bartók, Gershwin legjelentősebb darabjait. Schubert f-moll fantáziája a zeneirodalom egyik legmegindítóbb műve. A hangversenytermek gyakori szereplője, de filmzeneként is felhasználták. Kifinomultan romantikus témái monumentális, de jól követhető formában jelennek meg.
Debussy Kis Szvitje könnyed és bensőséges hangulatával feloldja a Schubert mű hatalmas feszültségét. A szerző 1886-ban, Liszt Ferenc halálának évében kezdte írni ezt a remekművét, mégis frissességében, játékosságával nagyon elüt a későromantika stílusától.
Ravel Lúdanyó meséi című sorozata gyermekmesék világába kalauzol.
Gershwin: Rhapsody in Blue című zongoraversenyének négykezes átirata hangzási gazdagságában a szólózongora és a zenekaros változat között helyezkedik el. A zongora lehetőségeit végsőkig kiaknázó virtuóz feldolgozása a közismert „szomorkás” (és nem kék) rapszódiának.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.