Közösségi program portál
és helykereső

Zombori koncert

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Zombori egy fúziós-világzenét játszó formáció, amely a népzenétől ihletett dallamokat ötvözi a legkülönfélébb zenei stílusokkal. Egyaránt merít a jazz, a pop, rock, a folktronika vagy épp az indie világából, s közben megőrzi a népzene ösztönösségét.
A zenekart egy székesfehérvári baráti társaság hívta életre, s a Pestre szakadt és ingázó székesfehérváriak körében közismert Zombori úti buszmegállóról kapta a nevét.
2013-ban az A38-as Talentométer világzenei döntőjén elért első helyezésnek és Napvilág Holdvilág című kislemezük megjelenésének köszönhetően lehetőségük nyílt több teltházas klubkoncertet is adni az Akkezdet Phiai, a Kerekes Band, a Csík Zenekar, a Bohemian Betyars, valamint Szabó Balázs Bandájának társaságában, és önállóan is. Szerepeltek a Petőfi Rádió Akusztik műsorában, s Túl a vízen című daluk rendszeresen hallható az MR2-n. Ezen kívül megfordultak már a FEZEN, a Művészetek Völgye, az A38, a Sziget, a Fishing On Orfű, a Campus Fesztivál, és a Bánkitó színpadain is, valamint meghívást kaptak a Művészetek Palotájában megrendezett Népzene Ünnepére.
2015 az egyik vokalista búcsúját, s ennek hozományaként egy újfajta, kísérletező hangvételt hozott a zenekar életébe. Ennek a korszaknak az előfutára a közelmúltban napvilágot látott Egyedül vagyok című szám, melynek zenéjét és szövegét is a Zombori dobosa, Szabó Dániel Ferenc írta, a hozzá tartozó klipet pedig a Zombori énekesnője, Csordás Zita, valamint Nagy Bence rajzolta és animálta. A nyári fesztiválszezon után a zenekar 2015 őszére szóló tervei között szerepel az új LP befejezése és megismertetése a közönséggel, valamint a WOMEX magyar showcase napjára való maximális felkészülés.

Tagok:

Csordás Zita – ének
Novai Gábor – billentyű, darbuka, vokál
Szabó Dániel Ferenc – dob, vokál
Jeszenszky Márton – furulya, kaval, fuvola, vokál
Máhr Dani –basszusgitár, koboz, vokál
14046025 883206558451995 1091745511523261831 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.