Közösségi program portál
és helykereső

XIII. Kovács Zoltán Jótékonysági Emlékest

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A Cuháré Kulturális Közhasznú Egyesület immár XIII. alkalommal szervezi meg a Kovács Zoltán Jótékonysági Emlékestet.

A 2007-ben a fiatalon elhunyt Kovács Zoltán néptáncos, népzenész, a Cuháré Táncműhely alapítója, a Korinda Zenekar oktatója emlékére 2007. óta megrendezzük a „...mutassatok utat...” című emlékestet, fölpezsdítve Szeged népzenei és néptáncos életét. Ezen alkalmakkor egy színpadon láthatók Szeged és Csongrád megye nívós néptáncegyüttesei, népzenészei. Az Emlékest mára a város és vonzáskörzete népzenei, néptáncos életének egyik meghatározó eseményévé vált. Ezt példázza a résztvevő zenekarok és néptáncegyüttesek magas színvonalú produkciója is.

Célunk, hogy közösen emlékezzünk Zoli barátunkra, aki a szegedi népzenei és néptáncos életben kiemelkedő munkát végzett, továbbá a népzenét, néptáncot tanuló fiatalok támogatása. Az Emlékesten minden évben szerepel a Zoli által is tanított Korinda Zenekar, valamint az általa alapított Cuháré Táncműhely is.

Föllépő együttesek:

- Szeged Táncegyüttes,

- Ördögtérgye Táncegyüttes, Kolozsvár,

- Kankalin Táncegyüttes Hódmezővásárhely,

- Majossa Táncegyüttes, Kiskunmajsa,

- Délikert-Möndörgő Táncegyüttes, Szeged

- Pakulár Táncegyüttes, Szeged

- Cuháré Táncműhely

Zenészek:

- Lipták Dániel,

- Mentés Másként Együttes,

- Kender Zenekar,

- Rántotthús Zenekar,

- Korinda Zenekar.

 

Tavalyi díjazottjaink

- Kovács Anna kobzos, a Kádár Ferenc népzenei versenyen és az országos Rajeczky Benjamin Népzenei Versenyen is kiváló arany minősítést kapott!

- Ivánovics Viktor tamburás, Ezüst Páva díjas ifjú tamburás, az országos Rajeczky Benjamin Népzenei Versenyen kiemelt arany minősítést, a vajdasági Szólj, síp, szólj! Népzenei Vetélkedőn prím tambura szóló kategóriában arany minősítést kapott.

 

 

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.