Közösségi program portál
és helykereső

X. Szegedi Magbörze

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Ha megosztanád saját kertedben gyűjtött szabad-elvirágzású (nem hibrid) magjaidat, oltóvesszőidet, palántáidat közben pedig szeretnél tájfajtákkal és azokat fenntartó kertészekkel, kiskertesekkel, megismerkedni, eszmét cserélni és szívesen elsajátítanád a helyes magfogás praktikáit, akkor látogass el a X. SZEGEDI MAGBÖRZÉRE!

9:00 REGISZTRÁCIÓ, MAG CSERE-BERE : Hozd magaddal kiporciózott, felirattal ellátott magjaidat!

MEGHÍVOTT KIÁLLÍTÓK:

SZTE FÜVÉSZKERT: A füvészkert munkatársai olyan magokkal készülnek, amikkel városi kertekben, füves területeken lehet a biodiverzitást növelni, ezek löszgyepeken honos, nem védett fajok.

NEMZETI BIODIVERZITÁS- ÉS GÉNMEGŐRZÉSI KÖZPONT: "Ízelítő a NBGK tápiószelei génbankjának gyűjteményeiből: növények kiállítása és bemutatója”

ÖKOLÓGIAI MEZŐGAZDASÁGI KUTATÓ INTÉZET : "A X. Szegedi Magbörzén a legjobb 6 tájfajtából készült paradicsomléből tartunk kóstolót és egyben viszünk bemutató vetőmag csomagokat is.

IIMAGHÁZ: A Magház Hálózat egy informális közösség, amelynek célja a mezőgazdasági sokféleség megőrzése hazánkban és a Kárpát-medencében (https://maghaz.hu/). Asztaluknál és előadásukon sok hasznos gyakorlati infót megtudhattok magfogásról, magtárolási praktikákról, tájfajtákól.

ELŐADÁSOK:
11:00-12:15 KÜLÖNLEGES NÖVÉNYEK TERMESZTÉSE A KERTBEN (kivi, datolyaszilva, füge, gránátalma stb.) - Harcz Endre becsehelyi gyümölcstermesztő 15 éves termesztési tapasztalatát osztja meg.

12:30-13:00A KISKERTI VETŐMAGFOGÁS ALAPFOGALMAI KÉZZEL FOGHATÓAN ÉS KÉPEKBEN- Máthé Orsolya, A Banya-Tanya Alapítvány gizgazológusa: "Bemutom az izolációs módszereket, miért érdemes megismerkedni a növényeink családalapítási szokásaival, milyen egyszerű trükkök, eszközök segítik a biztonságos magfogást? "

13:00-13:30 KÜLÖNLEGES ZÖLDSÉGEK A SZEZON-KERT HÁZA TÁJÁRÓL - Réthy Kati, biológus, agroökológus :"Bemutatom az általunk termesztett különleges hüvelyes növényeket és egyéb zöldségféléket: lóbab,csicseri borsó, homoki bab,édesburgonya, malabár spenót termesztése."

A délelőtt folyamán gyermekjátszóházzal, büfével várjuk a résztvevőket.

A mag nélkül érkezők „5 db lepecsételt üres magos tasakot” kapnak. Ezekbe a lepecsételt tasakokba a börzéről 5 adag magot kérhetnek bármelyik asztaltól!
Köszönjük hogy idén is 500 Ft-os hozzájárulásukkal támogatják a rendezvény létrejöttét.
81955217 2670751433016192 4773704279460413440 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.