Közösségi program portál
és helykereső

X. Kovács Zoltán Emlékest - népzenei és néptánc est

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Ezzel a gálaműsorral és táncházzal emlékeznek barátai, táncos-, és zenésztársai a 2004-ben 41 évesen elhunyt Kovács Zoltánra.

Aki személyesen ismerhette, bizonyára élénken emlékszik alakjára. A szegedi táncházas kör meghatározó figurája volt. Pótolhatatlan űrt hagyott maga után, mégis néhány általa indított kezdeményezés mára beért.

Zoli egész életét a magyar népi kultúra ápolása, hagyományaink őrzése, népzenénk, néptáncunk megismerése és ezen tudás továbbadása határozta meg. 6 éves kora óta foglalkozott a néptánccal, és rövid életének utolsó 7 esztendejében a moldvai magyarság népzenéjével. Tánc mellett erdélyi furulyán, kavalon, valamint szaxofonon is játszott. Nevéhez számtalan táncház és népzenei koncert szervezése kapcsolódik, igyekezett a város népzenei, néptáncos életét pezsdíteni. 2003-ban megalapította a Cuháré Táncműhelyt.

A Zoli által alapított Korinda gyerekzenekar szemünk előtt felserdülvén a moldvai muzsika avatott képviselőjévé vált.

Az emlékest célja, hogy közösen emlékezzünk Zoli barátunkra, aki a szegedi népzenei és néptánc életben igen jelentős munkát végzett. Szeretnénk, ha városunkban minden népzene, néptánccal foglalkozó fiatal szerezzen tudomást Zoli nagyszerű munkásságáról.

 

A rendezvény weboldala.
Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.