Közösségi program portál
és helykereső

Volt egyszer egy szovjet laktanya – ahogy mester és tanítványa látta

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Németh György és Bobkó Anna fotókiállítása
A kiállítást megnyitja: Dr. Medgyesi Konstantin történész, a Móra Ferenc Múzeum igazgatóhelyettese
A Pravda néhány elsárgult száma, szakadt könyvek, két falfestmény, gázálarc a földön. Omladozó mennyezet, betört ablakok, színpadi kellékekbôl kinôtt páfrány, penészvirág a falon –— pillanatképek az egykori orosz laktanyából. Az Öthalmi úti objektum jó ideje lakatlan, a világ elôl elzárt kaszárnyáit utolsóként mester és tanítványa, Németh György és Bobkó Anna járhatta körbe. Dokumentálták a változást is, hiszen az egykori orosz laktanya területén hamarosan a szegedi egyetem tudományos-innovációs parkja épül.
A mester: Németh György fotómûvész, a Magyar Távirati Iroda volt fotóriportere. A Magyar Sajtófotó Kiállítás többszörös díjazottja. Fotói két alkalommal szerepeltek a World Press kiállításon. Többek között Rómában, Párizsban és Temesváron is szerepelt nemzetközi fotómûvészeti kiállításokon. Dokumentálta a Szegeden még ma is dolgozó kisiparosok mûhelyeit, és portrésorozatot készített az itt élô képzômûvészekrôl. Tagja a Szebeni Mûhelynek, ahol hazánk válogatottan kiemelkedô alkotói fotómûvészeti gyûjteményt hoznak létre. Jelenleg az SZTE JGYPK fotográfus képzés mestertanára.
A tanítvány: Bobkó Anna, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának fotóriportere. Egyik feladata a Szeged Science Park projekt fotódokumentálása volt. A Szegedi Akadémiai Bizottság Médiapályázatának kétszeres nyertese. Hét önálló kiállítást tudhat maga mögött. Jelenleg az SZTE JGYPK fotográfus képzésének végzôs hallgatója. Vizsgaremek témája: az egykori szovjet laktanya.
A kiállítás megtekinthetô május 17-ig, munkanapokon 08.00–20.00 óráig.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.