Közösségi program portál
és helykereső

Vizsolyi Lívia születésnapi koncertje a Szegedi Fagottnégyessel

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A fagottnégyes tagjai: Vizsolyi Lívia (fagott), Greksa Márta (hegedű), Rácz Gábor (brácsa), Tóth-Németh Henrietta (cselló)
Műsor:
Reneszánsz táncok
I. Malzat: Fagottquartett Nr.2.
W. A. Mozart: Quartett in B / arr. M. Rechtmann/
Fr. Danzi: Quartett op.40. No.1
Mesezenék /arr. Kontra Zoltán/
A Szegedi Fagottnégyes 4 éve alakult, a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészeiből. Jelenlegi felállásuk egy különleges vonósnégyes, melyben az első hegedű szerepét a fagott tölti be. Számos felkérésnek tettek eleget országszerte, többek között a Magyar Rádióban és megannyi koncerten. Céljuk, hogy megkedveltessék és eljuttassák minden emberhez a klasszikus zenét.
Vizsolyi Lívia fagottművész, az SZTE BBMK mestertanára így vall magáról: „32 éve annak, hogy a messzi Győrből Szegedre költöztem. Azóta büszke szegedi polgárnak vallom magam. A város értékelte, hogy zenekari művész és egyetemi oktatói tevékenységem mellett szóló koncerteket is adtam, CD-felvételeket készítettem, és a gyerekeket terelgettem a zene felé az ifjúsági koncertjeimen. Műsoraim, az Áloműző Kamaravarázs, az Illanó szavak, tovatűnő dallamok, az Álmodjatok hangszerekről. Kamaraegyütteseim: a Szegedi Fagott Trió és Quartett, a Szeged Classic Trió, a Mágikus Trió, a Flauart Formáció, az Artrió 9, valamint a mai koncertemen résztvevő Szegedi Fagottnégyes, mely Quartist néven is szerepelt a filharmóniai koncerteken. Boldog vagyok, hogy Szegeden élhetek és koncertezhetek fantasztikus muzsikustársakkal az „én egyetemem” csodás tavaszi fesztiválján.”Portálunkat várhatóan 2023. június végén leállítjuk. Hálásan köszönjük az együtt töltött éveket! ♥♥♥

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.