Közösségi program portál
és helykereső

Velez Alekszandra gordonkaművész, Császár Zsuzsanna zongoraművész és Ludányi Endre nagybőgőművész hangversenye

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Műsor:
Brahms: e-moll gordonka-zongora szonáta Op. 38 - nagybőgőn
Brahms: F-dúr gordonka-zongora szonáta Op. 99
Műsorközlő: Marton Árpád
Velez Alekszandra művésztanári diplomáját 1996-ban szerezte meg Sin Katalin tanítványaként a Szegedi Zeneművészeti Főiskola Egyetemi Szakán. 1997-től 2000-ig tagja a Weiner Leó Kamarazenekarnak. A Fricsay Vonósnégyes alapító tagja. 2016-ban elnyerte Szeged város művészeti ösztöndíját. DLA doktori fokozatát 2017-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Mint szólista, kamarazenész és zenekari művész, Európa-szerte koncertezik. Csellótalálkozók és versenyek meghívott zsűritagja. 20 éven keresztül az SZTE Zeneművészeti Karának csellóoktatója. Jelenleg a Szegedi Szimfonikus Zenekar művésze, valamint a Vántus István Zeneművészeti Szakgimnázium gordonkatanára.
Császár Zsuzsanna felsőfokú zongoratanulmányait az SZTE Zeneművészeti Karán Lucz Ilonánál és Kerek Ferencnél végezte, ezután Würzburg Zeneművészeti Főiskoláján tanult tovább. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájában 2008-ban doktorált (DLA). Kétszer nyerte el a Magyar Köztársasági Ösztöndíjat és a Bajor Állami Tartományi Művészeti Ösztöndíjat. 2006-ban Szeged város művészeti ösztöndíját ítélték neki. 2011-ben Artisjus-díjat kapott. Szólistaként és kamarazenészként is rendszeresen koncertezik és mesterkurzusokat tart belföldön és külföldön egyaránt. Az SZTE Zeneművészeti Karán oktat, tanítványai sikeresen szerepelnek és több díjat nyertek országos és nemzetközi versenyeken.
Ludányi Endre a művésztanári diploma megszerzése után a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagja lett. A Weiner, Musica Parlante, Salieri, Szeged és Giovanni Artisti kamarazenekarok szólóbőgőseként és kamarazenészként több CD fűződik nevéhez. Szólista, kamara- és zenekari művészként Európa-szerte fellép. 2004-ben a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjai az Év Zenészének választották. 2006 óta az SZTE Zeneművészeti Karának és a Vántus István Zeneművészeti Szakgimnáziumának nagybőgőtanára. 2011-től a Szegedi Szimfonikus Zenekar szólamvezetője.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.