Közösségi program portál
és helykereső

Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Gyors regisztráció ITT!

Komoly törzsközönsége alakult ki az elmúlt időszakban a Mentor(h)áló és a Somogyi-könyvtár közös szervezésében megvalósuló Pedagógiáról másképp c. sorozatunknak is. Akik eddig már megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, azok tudják, érdekes témák, kitűnő szakemberek, színvonalas esti beszélgetések várnak ránk hónapról hónapra.

A sorozat idei zárórendezvényén hamarosan újabb tartalmas péntek esti programot kínálunk az érdeklődőknek.

A rendhagyó záróbeszélgetés témája a Ringató.

Vendégeink: Gállné Gróh Ilona zenepedagógus, a Ringató módszer kidolgozója és lánya, Gáll Viktória Emese népzenész, a Ringató-mesék szerzője.

Na de mi is az a Ringató?

A Ringató egy zenei nevelési módszer, énekes-játékos program kisgyermekes családok számára.

A foglalkozásokon a legfontosabb, hogy megszülessen a közös éneklés és játék élménye. Mintát adnak a legkisebb gyerekek zenei nevelésének lehetőségeire. Céljuk, hogy a kicsik fogékonnyá váljanak a zene, a művészetek iránt, miközben a felnőtteket éneklésre bátorítják. A Ringatóval épül a gyermeki lélek, erősödik a családi összetartozás.

“A Ringató mára már bejárta az országot, a Kárpát-medencét, több európai országot is. Énekelni, játszani tanít, örülni a szépnek. Legfontosabb célunk az élménynyújtás. A felnőtteket éneklésre biztatjuk, miközben a gyerekek ízlelgetik a magyar nyelv és a zenei anyanyelv szépségeit, találkoznak a magyar kultúrával. A hagyományos dalok, ölbéli játékok a világra nyitnak ablakot, s a lélekbe jutva élni segítenek, ha kell, gyógyítanak. A művészethez fordulunk, hogy eszközként használjuk a nevelésben. Szeretnénk a kisgyermekes családoknak egy lehetséges utat mutatni a boldogulás felé. Nem az egyetlent, nem a legjobbat, hanem egyet a sok közül – egy biztos jót. ” (Gróh Ilona)

Rendhagyó beszélgetést ígérünk – főképp, mert a program elején egy 25-30 perces bemutató foglalkozást is láthatunk!

A bemutató Ringató foglalkozás után az érdeklődők beszélgetést hallhatnak a Ringató módszerről. Beszélünk a Ringató céljairól, a zenepedagógiai hátteréről, a kisgyermekkori zenei nevelésről, a működéséről. Szó lesz arról, hogy miért hivatkozunk a Ringató kapcsán Kodály Zoltánra és Forrai Katalinra. Mindeközben szeretnénk, ha a közönséggel együtt is énekelhetnénk egy kicsit, és természetesen szívesen válaszolunk a felvetődő kérdésekre. 

Kitűnő záró program, izgalmas beszélgetés vár ránk most is!

A beszélgetés időpontja: 2017. június 2. péntek 17.00-19.00 (figyelem: a szokásosnál 30 perccel hamarabb kezdünk!)

G c3 a1lln c3 a9 gr c3 b3h ilona  c3 a9s g c3 a1ll vikt c3 b3ria emese 768x512

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.