Közösségi program portál
és helykereső

Varga Laura fuvolamûvész, Vizsolyi Lívia fagottmûvész és Klebniczki György zongoramûvész koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Mûsor:
J. B. Boismortier: e-moll Op 37/2 szonáta
G. Donizetti: Trio
R. de Vilbac és A. Lefort: Parafrázis a Figaro házassága c. operából
F. Mendelssohn: Albumblatt Lieder ohne Worte op. 117 (G. Martucci)
Chopin: Mazurka
Ian Clarke: The Great Train Race
Gershwin–Kontra Zoltán: Három dal
Kontra Zoltán: Egyveleg J. Strauss és mások dallamaiból
Varga Laura fuvolamûvészi diplomáját a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem Debreceni Konzer­vatóriumában kapta. 2000-ben a Kínai Filharmonikus Zenekar 1. fuvolista szólamvezetôje lett. Az itt eltöltött 2 év alatt nem csak Kínában, hanem az Egyesült Államoktól Taiwanig számos helyen koncertezett. 2002 óta az SZTE Zenemûvészeti Karán oktat fuvolát. DLA fokozatát 2007-ben szerezte a Liszt Ferenc Tudományegyetem Doktoriskolájában. 2008-ban elôadómûvészi Artisjus-díjat kapott. 2014-ben Szeged város Alkotói Díjjal, majd a Magyar Kultúra Napján Kölcsey-éremmel tüntette ki. Vizsolyi Lívia a Zeneakadémia elvégzése után a Filharmónia szólistája lett. Gyôrben fôiskolai tanár és zenekari mûvész volt. 1991-tôl tagja a Szegedi Szimfonikus Zenekarnak, a fagott szólam vezetôje, az SZTE ZMK docense. Tagja volt a Salieri kamarazenekarnak. Szólistaként rendszeresen fellép hazai és külföldi pódiumokon. Koncertezett Finnországban, Olaszországban, Németországban
és Görögországban. Zenekari szólamtársaival alapította a Szegedi Fagott Triót. 2015-tôl a Szegedi Szimfonikus Zenekar örökös tagjai közé választották.
Klebniczki György egyetemi tanulmányait az SZTE Zenemûvészeti Karán fejezte be 2006-ban. A Nemzetközi Bartók Zongoraverseny különdíjasa 2004-ben és 2006-ban. 2006 óta az SZTE Zenemûvészeti Karának tanársegédje, korrepetitora. Rendszeres fellépôje a Szegedi Kortárszenei Napoknak, az Ôszi Kulturális Fesztivál és Egyetemi Tavasz kamaraestjeinek. Az elmúlt években Turkuban és Darmstadtban is fellépett kamarazenei és szóló produkcióval. 2010-ben Artisjus-díjban részesült.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.