Közösségi program portál
és helykereső

Vándor Vokál és Gyalogfény koncert

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Megállni a rohanásban, egy csendesülős barangolásra a zenei tér-időben ...

Szeretettel várjuk a közönséget erre a különleges rendezvényre, amely három részből fog állni:
1. Az est fő műsora: Vándor Vokál koncert.
2. A gyalogfény formáció lélekfürdető koncertje, ismert és unikális hangkeltő eszközökkel. Ebbe a koncertbe a Vándor Vokál tagjai kísérletező kedvvel, improvizációkkal kapcsolódnak be – ahogyan erre indíttatást éreznek.
3. Kötetlen beszélgetés az előadókkal a Millenniumi Kávéházban.

A helyszín a Millenniumi Kávéház Klubhelyisége. A belépés díjtalan, de önkéntes adományokat elfogadunk költségeinkre.

Az est házigazdája a gyalogfény.

A Vándor Vokál zenei tevékenységét nagyon jól leírja a nevük. A zenekarra leginkább a többszólamú énekelt nép-, világ- és középkori zenei megszólalás a jellemző. A három hölgyből álló formáció abban is méltó nevéhez, hogy zenei választásaikkal és koncertjeikkel is nem csak a magyar, de számos külföldi népzenei területet barangoltak be eddig. Zenéjüket egyaránt jellemzik sodró lendületű és szakrális pillanatok is. További információ a zenekarról a "beszélgetés" rovatban és itt: https://www.facebook.com/vandorvokal/

A Vándor Vokál 1990-ben alakult Budapesten, magyar népdalénekesekből. A magyar népdalok mellett akkoriban figyeltek fel a balkáni népek többszólamú énekeire, így a magyar mellett bolgár, makedón, horvát, szerb, görög, szlovák, korzikai, rutén majd nyugat-európai dalokkal bővült a műsoruk. Előadásmódukban az eredeti hangzás visszaadására törekszenek, természetesen saját ötleteikkel megfűszerezve.
Pályafutásuk során együtt dolgoztak többek között a Csík Zenekarral, a Falkafolk együttessel, a Fonó Zenekarral, az Etnofon Zenei Társulással, a Muzsikás Együttessel, a Rila Együttessel, az Igriczekkel, a Sebő együttes tagjaival, a Misztrál Együttessel, cseh és német zenészekkel. Beutazták Európát, bemutatkoztak Német-, Francia-, Cseh-, Lengyel-, és Észtországban, Hollandiában, Luxemburgban, Bulgáriában, Szlovákiában, Ausztriában és Belgiumban.
A Vándor Vokál tagjai:
* Farkas Tünde,
* Izsák Kata,
* Szluka Judit.
Önálló lemezeik:
1995 - Többszólamú népdalok Kelet-Európában
2000 - Feljött a hold
2002 - Rózsát ültettem- Belgium
2010 - Útravaló
2015 - Szívemben várlak
Legutóbbi, egyébként fergeteges koncertjük idén október 1-én volt a Fonóban, amely a (negyedszázados) jubileumi koncertjük is volt egyben.
https://www.facebook.com/vandorvokal/

https://youtu.be/xtQrpul8zw0
https://youtu.be/TlTe7qRc1is
https://youtu.be/6EYGzWhtBq0

A program szünet utáni részéről:
Behunyt szemmel ülsz kényelmesen és figyeled a levegőben csordogáló, villódzó, ringató, bizsergető, vagy éppenséggel felkavaró hangokat. A keleti kultúra évezredek óta használja a gongok, hangtálak, felhang hangszerek hangjait mentális pihentetésre vagy a meditáció elmélyítésére. Ezen az estén az ősi és természetközeli, sok esetben unikális ütős- és dallam hangszerek, emberi hang, és más hang- és zajkeltők, mint az akusztikusnak tűnő elektronikus hangszerek hangjai ismeretlen, képzeletbeli, álombéli világokba repítenek, miközben a mindennapi gondok, gondolatok eltünnek tudatodból. Ez egy különleges barangolás lesz egy elképzelt, de bennünk mégis létező világba. A lélekfürdetésnek ez a jótékony hatása, a lelki feltöltődés megmarad, és utána másként látod világodat és benne magadat. Ezt a "mentál-wellness szolgáltatást" önmaga értékében és nem valamiféle divatos szellemi árukapcsolással nyújtja a gyalogfény. Előadásukban bő teret kap a résztvevők és a közönség hangulatára építő improvizáció. Elképzelhető, hogy a Vándor Vokál tagjai is besegítenek a lélekfürdőbe, de szándékosan nem fixálták, hogy mi és hogyan történik majd.

A világegyetem anyag-energiájának mintegy 85%-a az ismeretlen anyag-energia, amelyről közvetlen tudásunk nincs. Ez az ismeretlenség is nagyban motiválja a gyalogfény zenéjét és arra való törekvését, hogy kísérletezzen, játsszon a hangokkal és hangzó tárgyakkal. A gyalogfény hangkeltő szövetkezet egy kísérleti zenei projektből és a gyálaréti hangfürdőkből született. A gyalogfény lámpást vitt a félálombeli éjszakába a MediWave-en és a Regejáró Misztrál Fesztiválon és más fesztiválokon, valamint hangokat szolgáltatott egy zengő meditációhoz a Párbeszéd Házában.
A gyalogfény tagjai:
* Jenei Kornél (hangtálak, gongok és más keleti hangkeltők),
* Lázár Zoltán (udu, sámándob és egyéb ütősök),
* Páli Tibor (népi hangszerek, elelektronika, ének).

https://soundcloud.com/p-t-32/sunday-vox-synth-jam
https://soundcloud.com/zsolt-geza-farkas/gyalogfeny-hungary-szeged-05-23-2015
https://youtu.be/IdfBiPGS2SQ
14940188 1291785427539808 4977672900186455493 oFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.