Közösségi program portál
és helykereső

VadZugat - performansz - koncert - kiállítás

Hozzáadás a Google naptáramhoz

December 2. (péntek) 19:00 Megnyitó performansz és koncert

Nyitó performansz: az alkotók cinkostársa Kovács Gyula A. és Szilágyi Szabolcs.
A megnyitó után koncertet ad 5309 zenekar - Improvizált kamarazene címmel.

Facebook: https://www.facebook.com/5309trio/?fref=ts
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=01iHdJ_L348&feature=youtu.be

A szegedi zenekar groove-os jazz-funk elemeket ötvöz az utca hangulatát idéző hip-hop életérzéssel.

Járdaszegélyen guggoló szürrealitás, csizmaszárban böfögő korrajz, forgótárban pityergő anarchia, táncos lábakon szaladó kényszeres magány: nyomul a VadZugat. December 2-tól 9-ig ugyanis Marton Ákos és Galog Márton kiállítása a Zugba költözik. Fojtott pisztolylövés! Gyere hát december 2-án a VadZugat kiállítás megnyitó-performanszára, majd Héjja János és Szegény István kamarazenei improvizációjára. Sármos hörgés! Utcáról Zugba be, utcát a falra fel!

A képek december 9-ig megtekinthetőek Tóth Emese tárlatvezetésével a ZUG művészeti tetthelyén, a következő időpontokban:

December 3. (szo) 14:00-16:00
December 5. (hét) 16:00-19:00
December 6. (ke) 18:00-20:00
December 7. (sze) 18:00-20:00
December 8. (csüt) 14:00-16:00
December 9. (pén) 14:00-16:00

Az alkotókról:
Optik és FuckSing2.
Két utca dekoratőr és street művész első közös kiállítása a ZUG-ban. Az utcatábla matricák és kültéri karakterek után most keretben egy kamara galéria falai között mutatja be képeit a két alkotó Marton Ákos és Galog Márton. A Szegedi Rajztanszék Képi Ábrázolás szakos hallgatóiként korán megtalálták a közös hangot a figuratív, urbanisztikus alakokat ábrázoló festészet iránti szenvedélyükben. Az utcamitológia szürreális világában színes figuráik egy underground világba kalauzolják a szemlélőt. Mindketten grafika szakirányon végeztek, de a nyomatok monokróm világa után a színek kifejező ereje nagy hatással volt festészeti affinitásuk kibontakozásában.
Ákos kolorit gazdag, gyakran arckifejezés nélkül tevékenykedő szereplői a 80-as évek New York-i modern pop art és a törzsi művészet voodoo kultuszát idézik. Pointilista és absztraháló felületkezelése teszi mozgalmassá jeleneteit. Márton a groteszk szörnyek és szürrealista álomképek megjelenítésével utal a szubkultúra palettájára. Képi nagyméretű rajzok melyeken a grafikai vonalrendszerek harmóniára törekednek színfoltjaival.
Mind a két alkotó alkalmazott művészeti műfajban is aktív, például Ákos nevéhez fűződik Szeged egyik legnagyobb tűzfaldekorációja.

Jegyárak:

Megnyitó-performansz és koncert:
kedvezményes: 800 Ft
normál: 1200 Ft
támogatói: 2000 Ft
Jegyfoglalás: homoludensproject@gmail.com

A kiállítás tárlatvezetéssel: 300 Ft.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.