Közösségi program portál
és helykereső

Vadász Anna és Vadász Sándor közös fotókiállítása

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Megnyitja: Dr. Molnár Gyula biológus, ornitológus, természetfotós
Vadász Sándor 1989-ben biológia-kémia szakos tanárként diplomázott Szegeden. Jelenleg fotográfiát oktat Budapesten, és klasszikus nagyformátumú kamerákat készít egyéni megrendelések alapján. „Abban a szerencsében van részem, hogy lányom, Anna kiskorától érdeklődik a fotózás iránt, így nagyon sok élményt oszthatok meg vele ma is. Számomra az analóg technika jelenti az igazi, kézzel fogható fotográfiát. Bízom benne, hogy egyre többen megismerik ezt a lehetőséget, a korábban már filmet használó fotográfusok pedig nem felejtik el a benne rejlő inspiráló erejű varázslatot, a sötétkamra derengő piros fényének vegyszer illatú mágikus csodáját, az ezüst alapú fényképek szülőszobáját. Nem az számít, hogy a fényképezőgépünk hány képet képes készíteni egyetlen másodperc alatt, hanem az, hogy képesek vagyunk-e egyet, maradandót alkotni.”
Vadász Anna (1994, Szeged) az SZTE Fogorvostudományi Karán 2018-ban summa cum laude szerezte diplomáját. „Édesapámnak köszönhetően már gyerekkoromban megkedveltem a természetfotózást. A családi kis géppel a virágoskertben készítettem első felvételeimet. A felszerelésem is folyamatosan finomodott, és egyre több kihívás megoldására vált alkalmassá. 2010-ben és 2011-ben elnyertem a MOL Új Európa Alapítvány tehetséggondozó pályázatának támogatását, amelyből az első saját fényképezőgépemet és objektívet tudtam vásárolni. Úgy gondolom, a természettől nagyon sokat lehet tanulni, ha kellően nyitottak és jó megfigyelők vagyunk. Szeretném, ha felvételeim másokat is természeti értékeink jobb megismerésére, megóvására serkentenének.”
Jelentősebb díjai: NaturArt - Az Év Természetfotósa 1. helyezés, 2. helyezés, 3. helyezés, különdíj 2009-2012, Bayer UNEP Klímavédelmi fotópályázat 1. helyezés 2012; NaturArt-Az Év Természetfotósa 3. helyezés 2013
Megtekinthető december 31-ig, hétköznapokon 08.00–20.00 óráig.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.