Közösségi program portál
és helykereső

Utópia Szintetizátor warm-up party

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Az Utópia Szintetizátor Interaktív kiállítás és Konferencia bemelegítő, bemutató eseményén megpróbálunk ízelítőt adni abból, ami a novemberi rendezvénysorozaton vár a publikumra. Vörös Péter és Beszédes Árpád - az Utópia stáb tagjai - egy raklapnyi szintetizátor és instrumentum segítségével próbálja majd elvarázsolni a Várkert vendégeit. Akik kedvelik a Tangerine Dream, Tomita vagy Jean-Michel Jarre világát feltétlenül jöjjenek el! A belépés díjtalan.

***

Az Utópia Szintetizátor Interaktív Kiállítás és Konferencia helyszíne, a Szeged városában található Szent-Györgyi Albert Agora, a régió multikulturális és tudományos rendezvényközpontja, ami egy 2012 decemberében átadott, high-tech építménykomplexum. A kiállítás az Agóra Informatóriumában lesz megtekinthető, ahol bemutatókra, előadásokra is sor kerül majd minden nap, a szakmai beszélgetések és a nagyobb koncertek helyszíne a Díszterem lesz.

A rendezvény alaptémája az elektronikus zene világának kronológiai, művészi, szakmai és tudományos bemutatása interaktív módon, a szakmai követelményeknek megfelelően magas színvonalon.

Az eseménysorozat programjainak mátrixát, a kiállításon túl, workshop-okból, interjúkból, koncertekből, zenei performanszokból építettük fel. Bízunk abban, hogy e komplex kínálat minden látogatónak maradandó élményt fog nyújtani. A tárlat ritkaságai között szerepelnek olyan technológiai megoldások, melyeket eddig ilyen formában, ilyen keretek között nem láthatott még sem a szakma, sem a nagyérdemű publikum. Számos olyan hangszer és berendezés lesz megtekinthető, melyek sorsa a volt keleti blokkban kezdődött és ért is véget, viszont ezek - többségükben - túlszárnyalták a keletkezésüket ihlető, nyugatról jött, forradalmi újításokat.

Aki eljön az Utopia Szintetizátor Interaktív Kiállítás és Konferencia programjaira, találkozhat a hang és a fantázia mérnökeivel, meghallgathatja zenéiket, megnézheti, és ki is próbálhatja berendezéseiket, hangszereiket.

A szintetizátor kiállítás terében, az Informatóriumban, a napi tárlatzárásokat követően, neves gondolkodók segítségével, a múlt, a jelen és a jövő megidézésével, az Utópia vízióiban kutakodunk, analizálunk, szintetizálunk.

Kiállításra kerülő eszközök:
CMI Fairlight I, II, E-mu Systems Emulator I, II, III, Emax I, II, Macbeth-Modular System, Moog Minimoog Model-D, New England Digital-Synclavier 9600 I, II, Oberheim Expander, OB-8, PPG Wave Waveterm A, 2.2, Waveterm B, 2.3, Wavecomputer 340-380, Roland Jupiter 4, 8, Sequental Circuits Prophet 5, Prophet VS, Was-Modular.
ARP Avatar, Korg MS-10, 20, 50, MS-Seq., VC-10, M1, DSS 1, Roland D-50, Jupiter 4, Yamaha DX 7, DX 1, CS 80.
Crumar Multiman-s, E-mu Systems Emax I, Korg MS-Mini System, Moog Prodigy, Roland Juno 60, Proto(n)stars Modular, Serge Modular.
Memorymoog, EMS Synthi AKS, Roland D50, Yamaha DX7, Roland TR909, Minipops, Korg MS20, Korg SQ10, ARP Avatar, Moog Liberation, Minimoog Voyager, Kawai K5000, Akai S5000, Akai S1000, Moog Prodigy, Eminent 310, Solina String Synthesizer, Roland JP8080, Roland Space Echo, Smallstone, Electric Mistress, Compact Phasing.

Az előadások, interjúk, workshopok meghívott előadói:
-Batta Róbert
-Tom J.Carpenter
-Berkes Gábor
-Hanuska Gábor
-Horváth István
-Jean Michel Jarre
-Milkovics Mátyás
-Mosolygó Tibor
-Moldvai Márk
-Szalay András
-Wolfgang Palm

Rendezvényünket összekapcsoljuk a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) által létrehozott és fejlesztett világszínvonalú Informatika Történeti Kiállítás megtekintésével, hiszen az elektronikus zene technológiájának a fejlődése már korai stádiumában összekapcsolódott az informatika és a kibernetika technológiájának a fejlődésével. A Jövő múltja címe viselő Informatika Történeti Kiállítás anyaga egy mintegy negyven év alatt létrehozott tudományos, muzeális gyűjteményen alapul. A tárlat ezeregyszáz négyzetméteren mutatja be az informatika fejlődését az abakusztól a modern személyi számítógépekig és videojátékokig. A gyűjteményben számos rendkívül ritka, hatalmas számítógép konfiguráció is megtekinthető, mint például a Razdan tranzisztoros számítógép. Az NJSZT Szent-Györgyi Albert Agorában található Informatika Történeti Kiállítása azért is világkuriózum, mert a volt keleti blokk és a Nyugat technológiái találkoznak benne.
A kiállításon, a szakmai előadásokon a részvétel regisztrációhoz és a belépőjegy megváltásához kötött. A megváltott belépőjegy egyszeri belépésre jogosít fel

Online jegyértékesítés: http://www.jegymester.hu/

Információk:

Szakmai és szervezés:
Vörös Péter
petervor@gmail.com
+36 20 4050036
Szervezés és regisztráció:
Rózsa Péter
rpeter@agoraszeged.hu
+36 70 6164011

http://www.agoraszeged.hu/
14324544 1177784502285287 6487168118251669619 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.