Közösségi program portál
és helykereső

Uradalmi Sörmanufaktúra csapfoglaló

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Az Uradalmi Sörmanufaktúra érkezik hozzánk november 17-én este, és az Intro, az IPArozs és a Lumen mellett bemutatják Sztyepp névre keresztelt homoktövises IPA-jukat és a friss Hop Harvest-et is, aminél ha emlékeztek, mi is igen aktívan közreműködtünk. Gyertek el és kóstoljátok meg, ha már olyan ügyesen szüreteltük a komlót Válon.

Rövid bemutatkozásuk írott formában, ha pedig szeretnétek személyesen megismerni őket, akkor várnak Benneteket a Kapcában november 17-én este.

Asztalfoglalás: (20) 530 7451

Az Uradalmi Sörmanufaktúra 2016-ban alapított vándorsörfőzde. Sörfőzdék szabad kapacitását vesszük igénybe, hogy lefőzzük saját sörünket immáron sokak számára elérhető mennyiségben. Nevünk, receptjeink születésének helyszínéül szolgáló családi birtokra, az egykori Váli Uradalomra utal. Az itt megtermelt alapanyagokat felhasználva időről időre szezonális, egyedi sörökkel kívánunk megjelenni. Büszkék vagyunk arra, hogy saját komlóültetvényünkről szüretelt komlóval, a MONYO Brewing-al közösen megfőztük Magyarország első kisüzemi szüreti sörét a Hop Harvest-et!

Uradalmi Sörmanufaktúra bevezető söre az INTRO, egy 5,7 százalékos American Pale Ale, felső erjesztésű sör, melynek testét az árpa és búzamaláták, illatát a legnemesebb aromakomlók adják. Hidegkomlózott sör, hogy a komlóban lévő citrusos, virágos illatjegyeket hordozó illóolajok a legjobb hatásfokkal oldódjanak bele a sörbe.

Másik izgalmas készítményünk az IPAROZS egy kissé erősebb, 6 százalékos alkoholtartalmú ital, az egyre népszerűbb IPA kategória rozzsal főzött változata. A rozsmaláta a sör opálos megjelenésén, barnába hajló színén túl annak fűszerességéért is felel. Illatának citrusosságát, gyümölcsösségét az erjedés után hozzáadott hidegkomlónak köszönheti.

Az Uradalmi Sörmanufaktúra harmadik itala a LUMEN nevet kapta. Ez egy világos színű, szűretlen, opálos megjelenésű kraftsör. Illatában kezdetben mézes jegyek, majd a hidegkomlónak köszönhetően trópusi gyümölcsök jelennek meg. Átlagosnál magasabb keserűsségi foka szépen simul a sör testébe.

HOP HARVEST- 2017 (Harvest APA) Alk: 5,6%
Magyarország első kisüzemi, felsőerjesztésű szüreti söre, mely a MONYO Brewing Co.-val készült koprodukciós sörünk. A sörhöz felhasznált keserű (Magnum, Northern brewer) és aromakomló (Cascade, Centennial, Chinook) 100%-ban saját, a Váli Uradalomban található komlóültetvényünk termése. A szüreti sör lényege, hogy a komló frissen -szárítás nélkül-, a szüretet követően rögtön lefőzésre kerül. Szüreti sör egy évben csak egyszer készülhet!

SZTYEPP Homoktövises IPA 7,1%
A Fehér Nyúl Brewery-vel közös sörünk, amihez a homoktövist szintén a váli birtokunkon szüreteljük. Küllemében gyümölcslére hajazó, szerintünk nagyon eltalált gyümölcsös IPA.

Gyertek és kóstoljátok!

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.