Közösségi program portál
és helykereső

UpRize, Lusta Bítek Live, Zeninjam, Suhov at Grand Café Várkert Szeged (Malomfesztivál Warm Up #3)

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Malomfesztivál 2016 Warm Up @ Várkert, Szeged #3

Zeninjam | jazz, electronica, funk, hiphop
Lusta Bítek Live | hiphop, chillout, downtempo
UpRize | reggae groove funk vibration
Suhov | funk, break, hiphop, jazz, disco

Belépő: 800 Ft

A rendezvényen lehetőség nyílik kedvezményes bérlet váráslására, matricák szerzéséhez és mindenki részése lehet malomfesztiválos hangulatvideók és hangulatképek vetítése közben az egyedi érzésnek.

Minden szükséges információ megtalálható lejjebb!

#malomfesztival2016 #warmup #varkert #grandcafe #szeged

********************************************************************

Mi az, hogy Malomfesztivál, Orom?

Hol? Szerbia, Orom falu, Magyarkanizsa község
Koordináták: https://goo.gl/maps/jA3xWDar9Cy
Miért? Mert jó.
Megközelíthető: Budapest – Szabadka – Orom, Budapest – Szeged – Magyarkanizsa, Belgrád – Magyarkanizsa, Belgrád – Szabadka – Orom, Mars – Hold – Orom
Belgrádból és Pestről is kb. 2,5 óra autóval, a Marsról egy kicsit több.

A Malomfesztivál 2014-ben indult útnak, mint egy házibuli kint a vajdasági puszta egyik csendesebb csücskében, egy falu szélén, Oromon, egy kb. 110 éves szélmalomnál.
2014-ben körülbelül 500-an szívták tele a tüdejüket pozitív vibrációkkal, majd 2015-ben kicsit többen, kb. 1500-en jöttek össze. DrMáriás a legendás dadaista jazz punk formáció, a Tudósok vezetője így nyilatkozott a 2014-es Malomfesztről: „Amikor megérkeztünk a Malomfesztiválra Oromra, amely minden lakott területtől jó messze volt a vajdasági zsíros földek kellős közepén, s megláttam a fejükön lábasokat és kisállat-csapdákat viselő fiatalokat, még nem gondoltam, hogy hamarosan vidáman fognak tombolni a zenénkre, megélve dióhéjban azt, amit mi itt a Sziget indulásakor.”
A fesztivál főleg DIY alapokra fektet, helyi emberekkel és egy nagy baráti társasággal szerveződik, párhuzamosan társadalmi jellegű, közösségépítő pályázatokra épít.
Mellőzi a nagy szponzorokat, reklámfelületeket, flancot, de egy csomó művészeti táborral rendelkezik. Zajlik itt többnapos fotó- és filmműhely, tájépítészeti tábor, slam poetry bajnokság, pszichodráma és drámapedagógiai foglalkozás.
A fesztivál egyik sarkában a helyi öreg nénik sütik a lángost, a másikban kutyák futkosnak, a harmadikban darbuka workshop és pantominjáték zajlik, a negyedikben élő studiófelvételek készülnek, az ötödikben pedig lehet pont te fogsz leülni az arcodat feste(t)ni.
A Malomfesztivál egyik fő célja, hogy eltörölje a határokat – az összeset: a belsőket, egymás és az országok között. Emellett természetesen szeretné megmutatni Szerbia, Vajdaság érintetlen szépségét, állapotát, ahol még egy kicsit áll az idő, lassabban ketyeg az óra, hogy az embereket kicsalogassa a pusztába, ahol a végtelen horizontban ég és föld egybeér, s egy pont a végtelenben talán te és mi leszünk, valahol a malom tövében.
Rendezői kommentár: Na jó, elég a giccsből – tehát, ha már Szerbia, igen, van burek, csevap, pljeskavica és jogurt is. De kapható húsmentes is.
A fesztivál zeneileg idén a gipsy punk, a kortárs alternatív rock, bakelit DJ-k körül építkezik, nyomokban hip-hopot és funkot is tartalmaz.
A háromnapos bérlet 1600 RSD, azaz 15 EUR.
Ingyenes a sátrazás. A közelben medence is található. A nap is majd süt. Várunk egy malmolásra! Ó, igen!

Hasznos linkek:
Lineup, videók, részletek:
www.malomfesztival.com
www.fb.com/malomfesztival.com

E-mail: wemsical.serbia@gmail.com

Malomfesztivál 2015 official aftermovie:
https://www.youtube.com/watch?v=SNr9VES6ZXQ

********************************************************************
ZENINJAM (HU)

A Zeninjam a jazz, a hiphop, a funk és az electronica metszetében történik leginkább. A nyers és organikus hangzás találkozik a szintetikussal, a pillanat szülte dallamok vidáman bújócskáznak a szögletes szekvenciák szerkezetében. Valahonnan jön, valahova megy, természetes gyökereit megtalálni a múlt zenéiben, amelyek akkor is ugyanúgy jöttek és mentek tovább, tán nem is mindig ésszel tudva, hogy merre. A lényeg: mozgásban lenni. Zeninjam, úgyismint Vince gitáron, Peti basszusgitáron, Zoli meg énekel, szekvenál, szemplár, szintéz(is).

https://www.facebook.com/Zeninjam
https://soundcloud.com/zeninjam
https://www.youtube.com/watch?v=22ms75zg9hA3

********************************************************************
LUSTA BÍTEK LIVE (HU)

A rap, hip-hop zenei világa a folyamatosan ismétlődő, loop alapú, monoton ritmikai elemekre és melódiákra épül, mely a hetvenes évek lemezlovasai által kifejlesztett úgynevezett "sampling-technika" kreatív hatásmechanizmusait érvényesíti. Ugyanakkor ennek a technikának az elektronikus korlátai erősen redukálják egy-egy zenei struktúra megújíthatóságát, művészi hatáspotenciáljának kiteljesíthetőségét. Ennek kiküszöbölésére, új kontextusok felszabadítására (a jazz, a funk és a soul variábilis sokszínűségének érzékeltetésére) érdekes kísérletnek tűnik a "sampling-technika" élőzenébe való átültetése. Ezt mutatja be a Lusta Bítek Live formációja.

https://www.facebook.com/lustabitek
https://soundcloud.com/lustabitek
https://www.youtube.com/watch?v=d1LK8tebLUU

********************************************************************
UPRIZE (RS)

A zenekar a kezdeti szárnypróbálgatások után 2015 elején nyerte el végleges formáját. Játszottak utcákon, folyóparton, születésnapokon, fesztiválokon, klubokban, gázszállító hajón, esküvőn – egyszóval mindenhol, ahol hangszert ragadhattak a kezükbe és lehetőségük adódott. Maguk mögött hagyva az egykori Give Peace a Chance nevet, immár hat stabil lélek jelenlétével UpRize-ként járják az élet kifürkészhetetlen útjait. A ’70-es és ’80-as évek reggae zenéjének szeretete kovácsolta össze a csapatot. A reggae hangzásvilágát igyekeznek minél egyedibbé alakítani, a belülről jövő energiák segítségével, a groove és a funk elemek felé evezve.

Bemutatkozó hanganyaguk 2015. februárjában rögzítették a zentai színházban, Theatre Live néven.

2015 augusztusban elkészült a zenekar első videó klipje, melyet a Most High című számra forgattak a mesés zentai Tisza körül.

2016 februárjában a zenekar ismét stúdióba vonult, hogy rögzítse „Rise Up” című lemezük dalait.

https://www.facebook.com/Uprizeband
http://uprize.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=DY02b58HMwI

********************************************************************
SUHOV (HU)

Suhov a Smokey Monday formáció egyik tagja Wowbagger mellett. Ők ketten 2009-től működnek együtt. A leginkább Szegedhez köthető dj/promoter páros a helyi hip-hop színtér egyik fő közreműködője, de az említett zenei irány mellett tetten érhető szettjeikben a dub, a funk, a jazz hangzás is – akár egész estét átívelően. Számos szegedi szórakozóhelyen rezidensek voltak: Mono zenebár, Garaboncziás és a Grand Café Várkert. Mindemellett ők jegyzik a sok veretős pillanatot megélt „Funk Iskola” partysorozatot is. A táncoscipőt máris lehet suvickolni...

https://www.facebook.com/suhovbeat
http://suhov.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/suhov

https://www.facebook.com/smokeymonday
http://www.mixcloud.com/smokeymonday/
********************************************************************
13423730 1573747322925725 6934938360174377800 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.