Közösségi program portál
és helykereső

Upor András, Duke Bluebeard & Papaver Cousins

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Lone Waltz Records három előadója is ellátogat a Grand Café Várkert színpadára ugyanazon az estén.

Duke Bluebeard
Budapesti énekes-dalszerző, aki saját meghatározása szerint a folk-pop műfajában alkot, Bartók híres operájából választott név alatt. Első felvétele 2013-ban jelent meg, "Summer Is Dead" címmel. Az ezt követő évet főleg a hazai underground színtér különböző szegleteiben foglalatoskodva töltötte, jelentős szerepet vállalva több projektben - közreműködések, színház, koncertszervezés -, ugyanakkor a Rakéta Fesztiválon szóló produkciójáért az PESTI EST, est.hu “az egyszálgitáros énekes-dalszerző szcéna nagy reménysége”-ként méltatta. 2015-ben a Lone Waltz Records bemutatkozó kiadványai között volt a "D. B.", amit a márciusban megjelent, "Friend or Foe" című bemutatkozó nagylemeze követett.

"[...] egységes, egyszerű, de végig lebilincselő dalok füzére, csupa szívhez szóló akusztikus popdal [...]" - Recorder.hu
http://recorder.blog.hu/2016/03/04/albumpremier_duke_bluebeard_friend_or_foe

"A Friend or Foe-val [...] könnyű azonosulni (hiába nem a mi életünkről szól), és éppen ezért könnyű szeretni is." - Index.hu
http://index.hu/kultur/zene/2016/03/06/het_lemeze_0306/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign= index

"Ez a félénk srác, valami olyan eszméletlen atmoszférát tud teremteni a dalaival, ami elől nincs menekvés." - NOWmagazin.hu
http://www.nowmagazin.hu/?p=29338


András Upor
Upor András gyerekként először klasszikus gitárt kezdett tanulni, majd kamaszkorában, az USA-ban töltött évek alatt megismerte a delta blues-t, amely nagy hatással volt zenéjére.
2013-ban a londoni Goldsmiths egyetem zeneszakán szerzett diplomát, az ekkor bemutatkozó szóló produkciójával pedig az elmúlt két év alatt bejárta az országot. Jellegzetes gitárjátéka, energikus előadásmódja és sokszínű énekhangja ragadta meg közönsége figyelmét és ez teszi összetéveszthetetlenül egyedivé az első nagylemezét is. A budapesti Lone Waltz Records-nál tavaly ősszel megjelent "Let The Song Work on You" a HVG, az Index.hu, a Recorder.hu, a VS.hu és a We Love Budapest évösszesítő listáin mind jól szerepelt.
A kiadvány tíz dala különböző állomásokat és műfaji érdeklődéseket jelenít meg a dalszerző eddigi pályájáról, épp úgy szerves része az amerikai folk, mint a delta blues, a polbeat, vagy a nyolcvanas évek punk zenéje. Upor beváltotta ígéretét, miszerint ezek a műfajok ma is lehetnek aktuálisak, személyhez szólóak, és egy szál gitárral is erőteljesek.


Papaver Cousins
Modern folk-blues duó, Szendrey-Nagy Olivér és Nagy Barnabás vélt, vagy valós unokatestvéri kötelékében. 2015-ös bemutatkozásukat másfél év magányos felkészülés előzte meg, a közös úton pedig Tom Waits "Closing Time"-ját hallgatva indultak el 2014. január 19-én.
Dalaik életből vettek, azokról szólnak akiket szeretnek és azokról is, akiket nagyon nem. Első single-jükön, a "No God Can Cage My Love", illetve a "Won’t You Bring Your Boy Back Home Tonight" című dalaik hallhatóak, ami 2015 augusztus 14-én jelent meg a Lone Waltz Records-nál. Azóta az idei év Index.hu-s Stenk-dalversenyében kiválóan szerepelve a döntőbe jutottak és 2016-ra várható a nagylemezük is.
13301536 1749975761953098 770384094596887281 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.