Közösségi program portál
és helykereső

Üdítő, tápláló, felvidító CSÍKI hét!

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Csíki hét csak most, csak nektek, csakazértis! ;)

És jó ha tudod...
Egy sör, nem sör.
Két sör, fél sör.
Három sör, majdnem sör.
Négy sör, egy sör.
De, mint tudjuk, egy sör, nem sör.

350 Ft./ü.

http://csikisor.com/

A Hargita-hegység lábánál eredő források tiszta vizéből és csak minőségi alapanyagokból készülő sör, amelyet egy szakértő és a csíki sörfőzés hagyományai iránt elkötelezett csapat állít elő Csíkszentsimonban. Receptünket, szintén helyi erővel, a helyi hagyományokra építve, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel közösen dolgoztuk ki.

A sörkészítés technológiájában a hagyományok követésére törekszünk, így a főzés során betartjuk az 1516-os bajor tisztasági törvényt (Reinheitsgebot), ami azt jelenti, hogy csak árpamaláta, komló, élesztő és víz van az Igazi Csíki Sörben. Az eredeti söralapanyagok kiválasztásánál elsődleges szempontunk a minőség, így kisüzemi laboratóriumunkban ellenőrizzük, hogy az árpamaláta az ideális keményítő és fehérjetartalommal rendelkezzen. Mellé – főzés közben – a legjobb minőségű segesvári komló kerül, ez adja meg a jellegzetes kesernyés ízt.

A lefőzött sörlé nálunk természetes úton érlelődik, a folyamatot enzimekkel és más adalékokkal nem gyorsítjuk fel. Az Igazi Csíki Sört nem pasztörizáljuk, ezzel is gazdagabb ízvilágot nyújtva a kedves fogyasztónak.

szekelyÍgy születik meg az Igazi Csíki Sör, egy magas 6% (V/V) alkoholtartalmú, Bock típusú lager sör, amely üdít, táplál és felvidít.
14238242 382324695224598 965787080722895942 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.