Közösségi program portál
és helykereső

Túl a körtöltésen - kétkeréken (Út a Madarász-tóhoz)

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Miről mesél a szegedi körtöltésen túli világ? Érdemes ott valamit megnézni? Hát persze – és mi most erre összpontosítunk.

Környezetismereti tekeréseinket, helytörténeti morzsák, irodalmi szövegek és titkos zugok felfedezése színesíti. Benne idegenvezetés, helyismeret, érdekességek, sztorik, látnivalók. Nem csak tüdődet – látókörödet is tágítja!


Út a Madarász-tóhoz (oda-vissza: 50 km, 7 óra)

Megállók: Tarján - Szentmihály - Röszke - Bivalyrezervátum - Madarász-tó

Az egykori homokháti szikes tóláncolat egy értékes elemét őrzi meg növény- és állatvilágával. Változó vízszintje segítette elő a víznövényzet térhódítását és ezzel együtt a vízimadarak fészkelését, többek között a gémfélék, gulipánok, a gólyatöcs, és a vöcsökfélék. Reméljük, megvan még a kiterjedt fehér tündérrózsa-takaró is.


------- A BICAJTÚRA 10 FŐTŐL VALÓSUL MEG!!! Szólj minél több ismerősödnek, barátodnak!!! ------
Találkozó: 8 óra 45 perckor - Megálló közösségi ház.
Indulás pontosan 9 órakor.

A túra ára 800 Ft/Fő
Túravezető: Kémeri Attila

Jelentkezéseteket erősítsétek meg légyszi egy üzenetben: ujhelyi.andi@maszk.hu, vagy a 0630 720 0279, 0630 697 2004-es telefonszámokon!!!!
................................................
Idegenvezetés, helyismereti információk, érdekességek, sztorik, műemlékek, látni valók. Kerékpár ápolási, használati tanácsok, túrázási ismeretek meg egy kis irodalom.
A túrára csak jól felszerelt, két fékkel, világítással, megfelelően karbantartott bicajokat várunk. Bukósisak és láthatósági mellény ajánlott. Ha elmúltál 8 éves, saját kerékpárral jöhetsz, ha még nem, akkor ott az utánfutó vagy a gyerekülés. Ne felejts el inni valót, s ha szükséged van rá, némi ételt hozni. A túrák könnyű kategóriások, előzetes rákészülés nem szükséges, kezdőknek is ajánlott.
14333194 519400028251566 6490721492636561056 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.