Közösségi program portál
és helykereső

Túl a körtöltésen - kétkeréken (Út a Disznó öbölhöz)

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Miről mesél a szegedi körtöltésen túli világ? Érdemes ott valamit megnézni? Hát persze – és mi most erre összpontosítunk.

Környezetismereti tekeréseinket, helytörténeti morzsák, irodalmi szövegek és titkos zugok felfedezése színesíti. Benne idegenvezetés, helyismeret, érdekességek, sztorik, látnivalók. Nem csak tüdődet – látókörödet is tágítja!


Út a Disznó öbölhöz (oda-vissza: 38 km, 7 óra)

Megállók: Tarján - Bika-tó - Baktó - Sándorfalvi tó - Atkai holtág - Disznó öböl - Tisza-töltés - Algyő

Az eddigi legturista-mentesebb terepen haladunk, majd az Algyői főcsatorna mentén tovább haladva elérjük a a Tisza-töltést, aztán 5 km-es aszfaltúton gurulunk a holtágig. A szinte csak horgászok által látogatott területen található a Disznó-öböl, ami valójában a egy holt-ági mellékág. A kis szigetre csak vízen át lehet bejutni, de talán jobb is elkerülni, mert az atkai rész nem hivatalos neve: Szúnyogos. A holtághoz jó néhány legenda kötődik, természetesen mind óriási, kifoghatatlan halakról szól.

------- A BICAJTÚRA 10 FŐTŐL VALÓSUL MEG!!! Szólj minél több ismerősödnek, barátodnak!!! ------
Találkozó: 8 óra 45 perckor - Megálló közösségi ház.
Indulás pontosan 9 órakor.

A túra ára 800 Ft/Fő
Túravezető: Kémeri Attila

Jelentkezéseteket erősítsétek meg légyszi egy üzenetben: ujhelyi.andi@maszk.hu, vagy a 0630 720 0279, 0630 697 2004-es telefonszámokon!!!!
................................................
Idegenvezetés, helyismereti információk, érdekességek, sztorik, műemlékek, látni valók. Kerékpár ápolási, használati tanácsok, túrázási ismeretek meg egy kis irodalom.
A túrára csak jól felszerelt, két fékkel, világítással, megfelelően karbantartott bicajokat várunk. Bukósisak és láthatósági mellény ajánlott. Ha elmúltál 8 éves, saját kerékpárral jöhetsz, ha még nem, akkor ott az utánfutó vagy a gyerekülés. Ne felejts el inni valót, s ha szükséged van rá, némi ételt hozni. A túrák könnyű kategóriások, előzetes rákészülés nem szükséges, kezdőknek is ajánlott.
14068560 510342279157341 5377917654834400787 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.