Közösségi program portál
és helykereső

The Qualitons // Artur ★ Grand Café Szeged

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A 11 éves The Qualitons körül mostanában izzik a levegő. Legújabb, Echoes Calling c. lemezüket a kritikusok 2018 legjobb albumának nevezték. Az új album dalai rendszeres rotációban szerepelnek a Seattle-i székhelyű KEXP rádió lejátszási listáján. Ennek köszönhetően első magyar zenekarként meghívást kaptak és élőben játszottak a szakma által nagyra tartott és elismert amerikai rádióban. Az erről készült videót a jövő hónapban teszi közzé a rádió. Az idei Fonogram díjátadón megkapták a tavalyi év legjobb Hazai alternatív / indie-rock kategória díját is.

A The Qualitons sajátos funk-rock-experimentális zenéjét a koncerteken a vokális, fülbemászó dalok, a groove-os lüktetés, a pszichedélia és az improvizáció különleges találkozása jellemzi. Az új zenei anyaguk merész, progresszív irányt mutat, de visszaköszönnek a rájuk jellemző sok vokálos, több tételes, akár 10 perces dalok, és a groove-os alapok.

Legújabb daluk már a következő lemezükre készült, ami a KEX zenekar egyik dalának feldolgozása, Zöld sárga címmel. Ez a dal ismét egy új, izgalmas szín a zenei palettájukon.
A Zöld sárga és a remekül debütált új lemezük anyaga is elhangzik a koncerten, természetesen az előző két albumuk slágereivel karöltve.

YOUTUBE KEXP: https://youtu.be/fVeZHi9I5zE
YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/Qualitons
BANDCAMP: https://thequalitons.bandcamp.com/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/thequalitons/Az Artur jelenlegi formájában 2015 óta létező négytagú szegedi zenekar. Széttört ritmusokra, nem gitárnyelven beszélő gitárokra, mikroszkopikus élőlényekként tekergő kompozíciókra számíthat az őket választó koncertlátogató.
A srácok októberben rögzítették első nagylemezüket, amelynek utómunkálatai jelenleg is tartanak.

“Összetett, okos és érzelmes, olykor rockoló, máskor elkalandozó számok ezek a dalszerűség határán.” - Recorder.hu

SPOTIFY: open.spotify.com/artist/5zjlRer0EwBcz3uRO3ozed
YOUTUBE https://www.youtube.com/watch?v=UER9EcipQ6w&feature=youtu.be
INSTAGRAM: instagram.com/arturmusicofficial


Elővételes jegyek:
https://tixa.hu/qualitons_artur_1220
Helyszínen: 2500 Ft
74484292 10156959543137613 6807546215249477632 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.