Közösségi program portál
és helykereső

Teltház - A kaméleon-pedagógus így csinálja… Fegyverneki Gergő

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Március végén folytatódik nagysikerű "Pedagógiáról másképp" c. sorozatunk, ahol most is tartalmas esti programot kínálunk!
Vendégünk Fegyverneki Gergő tanár, tréner, egyetemi oktató, digitálispedagógia-szakértő.
Gyors regisztráció itt: https://tinyurl.com/y3r5zhxr

A rendezvény időpontja: 2019. március 29. péntek 17.00-19.00
A rendezvény helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4.
A rendezvény címe: A kaméleon-pedagógus így csinálja…

Állatidomár, kertész, vendéglátós, orvos, lámpás – az idők során sok mindenhez hasonlították a pedagógusokat. Ezek napjainkban semmit sem veszítettek az aktualitásukból, sőt egyre több mindenre kell figyelnünk. Éppen ezért azt mondhatjuk, hogy a 21. századi tanár olyan, mint a kaméleon: nagy szemeivel folyamatosan figyeli a digitális Z- és Alfa-generációk újfajta szokásait és a digitális világ munkaerőpiaci tendenciát, hogy aztán színes tanítási módszereit ezeknek megfelelően tudja változtatni.

Az előadásban arra keressük a választ, hogy mi vagy mi lenne a 21. századi iskola feladata, milyen eszközei és módszerei lehetnek a modern pedagógusoknak, hogy a tanulás minden diák számára hasznos és örömszerző folyamat lehessen. A változatos IKT-eszközök mellett, hogy mikor mit érdemes használni a gyerekekkel, sorra vesszük az aktív tanulás módszereit is. Egyszerű, „hazavihető”, könnyen kipróbálható jó gyakorlatokat ismerhetünk meg, az pedig már csak ráadás, hogy a hallgatósággal azt is megosztjuk, a tanteremben mikor érdemes Kis Grófot vagy Mozartot idézni.

Fegyverneki Gergő jelenleg a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban, a Szent József Gimnáziumban és a Debreceni Egyetemen tanít, az Oktatási Hivatal szakmai fejlesztője. Mindennapi munkája során szívesen foglalkozik újfajta tanítási és tanulási módszerekkel, hogy a 21. századi diákok hatékony oktatásához megtalálja a megfelelő utat. Ezzel kapcsolatos jó gyakorlatait, kutatásait hazai és nemzetközi konferenciákon, műhely-foglalkozásokon mutatja be, rendszeresen publikál, és képzéseket tart. Az IKT eszközök mellett nagy figyelmet fordít a dramatikus irodalomtanításra, a meseterápiára és a kreatív médiapedagógiára is.
Eddig megjelent kötetei: IKT-s ötlettár, A kaméleon-pedagógus így csinálja..., A mobiltanulás ábécéje pedagógusoknak, Tiéd a pálya!, Játék, munka, tanulás - A 21. századi projektmódszer kézikönyve pedagógusoknak.

Rendezvényünket most is jó szívvel ajánljuk pedagógusoknak, egyetemi oktatóknak, hallgatóknak és szülőknek/nagyszülőknek, de természetesen minden más érdeklődőt is nagy szeretettel várunk!

A részvétel most is ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Regisztráció itt: https://tinyurl.com/y3r5zhxr

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt egy újabb péntek esti közös gondolkodásra, párbeszédre, feltöltődésre!
52924193 335548977088665 2633800101981585408 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.