Közösségi program portál
és helykereső

TÉLI ÉG ALATT - Napfordulót ünneplő koncert

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket 2017.12.22-én, pénteken este 19h-kor a GYÁLARÉTI!!!! Móricz Zsigmond Művelődési Házban (Szeged, Koszorú u.33.)  kezdődő, a Napfordulót ünneplő koncertprogramunkra,

 

TÉLI ÉG ALATT címmel.

 

Javasoljuk, hogy fél hét körül már legyetek a helyszínen, tudjatok megérkezni, ne kelljen kapkodni, és hogy időben el tudjuk kezdeni.

 

Immár hagyományosan, ahogy hosszú évek óta, Nemes Levente barátunk fog fellépni. 
 

Levente az este folyamán varázsgitárján kíséri énekét, amely dalokat Pilinszky, Szabó Lőrinc, József Attila,... verseiből alkotta. Dalai a formába született végtelenről szólnak, a változásokban  megbújó változatlanról, Isten és ember kapcsolatáról.  Levente énekét hallgatva olyan, mintha egy sűrű erdőben, egy kietlen pusztában vagy egy sötét barlangban lennénk egyedül, mégis körülölel valami Hatalmas, aminek érezzük, hogy a része vagyunk. Egyszerre borzongás, hála, öröm érzése fog el. Isten jelenlétében bizonyosak, tudatosak vagyunk.

A dalok az évek alatt formálódnak, alakulnak, mint mi is, a lényeg megmarad. Tekintetünket az állandó felé fordítjuk. 


Ezek a szövegek, dallamok méltóak arra, hogy  nagylemez formájában  otthon tovább ismerkedjünk velük, útitársunkká fogadjuk őket az Úton.

 

A koncert után, egy rövid technikai átállás következik, amely alatt ismerkedhettek egymással, és aki szeretne vásárolni Levente lemezeiből, az megteheti, karácsonyra, mély üzenetük miatt szép ajándék lehet magunknak és ismerőseinknek. Igényes kivitelű, saját kiadású lemezei igazi gyöngyszemek, amelyeket nagy műgonddal, általában több éven keresztül készít elő Levente és párja.
 A tavaly ilyenkor megjelent Pilinszky lemez címe: Trapéz és korlát, amit szintén megvásárolhattok majd.

Ezután a  gyalogfény együttes fog zenélni.

 

 A koncertünkön különféle zenei világok találkoznak, de egy biztos, hogy néhány karácsonyhoz köthető dalocska is el fog hangozni.

 

Levente akusztikus koncertje után, a gyalogfény együttes zenéjéhez híven, az experimentális, elektronika segítségével előállított hangzásokkal barátkozhattok. A gyalogfény együttes általában koncertjein a műsorát nem tervezi meg, a jelenlévő tagok csak a laza kereteket beszélik  meg előre, a tiszta jelenlétet, inspirációt próbálják megélni a zenélésükben. Éppen ezért a gyalogfény ritkán szokott közösen próbálni, az együttes szinte csak a koncertjeiken létezik. A tagok külön külön gyakorolnak, kísérleteznek hangszereiken két koncert közötti időszakban. Ez nagy előadói szabadságot  ad nekik közös koncertjeik közben, ez a szabadság is segíti őket, amelyet fontosnak tartanak megőrizni. Inspirációt különféle népek zenéiből, az elektronikus és egyéb hangszerekkel való kísérletezésből,  a közös hangfürdők tartásából és nyitott, szerteágazó zenei érdeklődésükből és a pillanatból merítenek. Szeretik a furcsa effekteket, amelyekkel hatnak a hallgatók érzelmeire, illetve mélyebbre, a külvilág történésein túl a nem látható világ felé  irányítják hallgatóik figyelmét. A mostani alkalommal dalok fogják keretezni az együttzenélést.

 

A gyalogfény együttes más projektekben is részt vesz. Összművészeti kísérletként Fabulya Andrea versmondóval és Barkos Bea képzőművésszel működnek együtt különféle közös műsorokban évek óta. A  lényegre mutató szöveges üzenetet  fontosnak tartják közvetíteni hallgatóik felé. Páli Tibor zenekarvezető maga is szokott időnként szövegeket rögtönözni koncertjeik alatt.

 

Örömmel hírdetem, hogy  vendégünk is lesz:
 

Benyó-Korcsmáros Réka, aki szintén többedik alkalommal zenél velünk  koncertjeinken. Ő különféle népi hangszereivel és csodálatos énekhangjával és lényével gyógyítja lelkünket. Réka, Páli Tibornak zenésztársa a Terebes zenekarban, a Keep Smiling Jazzkórusban és a Piarista Mestertanoda Népzenei Kamaraműhelyben is.

 

a gyalogfény tagjai:

Jenei Kornél: gongok, hangtálak, sámándob, doromb, fújós népi hangszerek

Lázár Zoltán:sámándob, udu, darbuka

Páli Tibor: elektronika, effektek, ének, pengetős és fújós népi hangszerek, doromb...

 

Ha úgy gondolod, hívd el ismerőseidet, akit érdekelhet.

 

A program ingyenes. Tiszta szívből jövő adományaitokat szeretettel fogadjuk.

 

Szeretettel a szervezők

Jenei Kornél és Páli Tibor

T c3 a9li 20 c3 a9g 20alatt 202017.12.22.gy c3 a1lar c3 a9t

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.