Közösségi program portál
és helykereső

TATAI TAMÁS : John Bonham és saját trükkök a Led Zeppelin-ben

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A világ egyik legmeghatározóbb ütőse JOHN BONHAM, akinek játéka és annak tanulmányozása nélkülönözhetetlen egy egészségesen fejlődő rock dobos életében.
Gyakran szinte megfejthetetlen hogy mit és miért játszott, hogyan gondolkodott zenekarában az egyedi hangzású LED ZEPPELIN-ben.
A kurzus folyamán több Led Zeppelin dalt és ezen belül BONZO groove-t,fill-t,és saját ötletet is analizálok és bemutatok, amely reményeim szerint inspiráló lesz, és egy kis betekintést enged a dobosoknak/zenészeknek John Bonzo Bonham, egyedi hangzásába és játékába.
Az előadáson egy eredeti John Bonham Ludwig Orange Vistalite Zep set-en, és Paiste 2002 cintányérokon játszok a Music Mercant Hangszernagykereskedés, R55 hangszerbolt jóvoltából.

"1975.07.26-án születtem.
14 évesen kezdtem tudatosan foglalkozni a dobolással, eleinte saját magamat képeztem. A középiskolában kizárólag klasszikus rock zenét hallgattam így ismerkedtem a dobolás alapjaival. A megismert rock klasszikusok közül legnagyobb hatással a Led Zeppelin volt rám, mely zenekar munkásságának hatása a mai napig jelen van életemben. A középiskola elvégzése után magántanárnál (Szendőfi Péter) tanultam 4 évig, majd folytattam önképzésem.
Mindeközben számos hazai és nemzetközi vállalkozásban: pop, rock, blues, funk, jazz, classikus zenei műfajban kipróbálhattam a már megszerzett tudásom. Ezekből a legkiemelkedőbb számomra a Jon Lord-al (ex-Deep Purple) való közös 19-koncert európában, továbbá felkérés egy közös lemezfelvételre."

 

 

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.