Közösségi program portál
és helykereső

Tari Annamária pszichológus – Bullying (megfélemlítés, zaklatás az Interneten) – mit tehet a gyerek, a szülő, a tanár?

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Bullying - mit tehetünk ellene?

Az őszi előadássorozat egyik sztárelőadója minden bizonnyal Tari Annamária klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta lesz, aki visszatérő vendégként érkezik hamarosan a Pedagógiai esték színpadára.

Tari Annamária az X, Y és Z generációk legnagyobb hazai szakértői közé tartozik. Gyakran ír és ad elő az információs kor ránk gyakorolt hatásairól, és arról, hogy miként változtatja meg a technikai fejlődés a külső világunk után a belső világunkat is.

Előadásának témája borzasztóan aktuális: az internetes zaklatás, megfélemlítés (bullying) egyre többeket érintő probléma.

A világon szülők milliói érzik és látják a változásokat, szembesülnek nap mint nap azzal, hogy gyerekük valahogy más, mint ők voltak. 12 éves gyerekek tesznek fel magukról az internetre olyan képeket, melyeken tíz évvel látszhatnak idősebbnek, 13 éves kislányok sminkelik magukat és komolyan aggódnak azon, hogyan alakul majd párkapcsolatuk. Világukban mélyen megváltoztak az érintkezési szokások, és átalakultak olyan hagyományos fogalmak, mint értékrend, tudás és tekintély. A csoporthoz tartozást és a közösségi élményt legtöbbször az interneten találják meg: közösségi portálokon, blogokon, hálózatszervezésen alapuló játékokban.

Mindez természetesen óriási veszélyeket is jelent a számukra: egyre többüket éri zaklatás az interneten.

Az online tér és a közösségi média óriási változásokat idéztek elő az érzelmek sokszínűségében és megélésében. Elveszett a felhőtlen gyerekkor és fiatalkor, és mindez nem pótolható a pillanatok online megosztásának múló örömével. Nem virágos rét, hanem kemény akadálypálya ez. Ha segíteni akarunk, akkor meg kell érteni mindazt, amivel a digitális generációk szembenéznek. Ami nem feltétlenül az, amit mi képzelünk erről a világról.

Tari Annamária a téma szakavatott képviselőjeként komoly tapasztalatokkal rendelkezik, így előadása segíthet mindannyiunknak abban, hogy megértsük az online személyiség szerepét, a társas agresszió mértékét, s megtaláljuk a lehetséges utakat, megoldásokat. Előadónk emellett megpróbál használható megoldásokat, stratégiákat kínálni a régi és új nemzedékek közti szakadékok áthidalására is.

Tari Annamária előadása igazi csemege minden korosztálynak! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.