Közösségi program portál
és helykereső

Taïga & Gleccser #3

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Elektroakusztikus űrséta versekre és hangszerekre.

Dunajcsik Mátyás (langspil, ének) és Sirokai Mátyás (handsonic, loop) közös zenei-költészeti projektjének harmadik kiadása.
A szerzőkkel Bencsik Krisztina beszélget.

TAÏGA & GLECCSER #3
Elektroakusztikus kozmoratórium, pogány meditáció, vagy pszichedelikus utazás a kiberistenek uralta mélyűrbe: Dunajcsik Mátyás és Sirokai Mátyás harmadik alkalommal indulnak űrsétára a tejúti tajgák és galaktikus gleccserek között, az előző két kiadáshoz képest vadonatúj zenei felállásban. Az est anyagának gerincét egyrészt Sirokai Mátyás versei adják A beat tanúinak könyve és A káprázatbeliekhez című kötetekből, másrészt Dunajcsik Mátyás Pagan Poetry című skandofuturista versciklusa, melyeket az Edda-versek néhány óizlandi nyelven elhangzó versszaka egészít ki.

Dunajcsik Mátyás
1983-ban született Budapesten. Költő, író, műfordító, szerkesztő. Volt már nemzetközi irodalmi ügynök, szépirodalmi főszerkesztő és reykjavíki egyetemi hallgató is. Saját művei (Repülési kézikönyv, 2007; Balbec Beach, 2012; A szemüveges szirén, 2016) mellett angolból, franciából és izlandiból fordít. Első ifjúsági regényéből készült drámáját márciusban mutatta be a debreceni Csokonai Színház. Jelenleg a németországi Drezdában él. Következő könyve Trollok alkonya címmel jelenik meg a 2018-as Könyvhéten a Helikon Kiadónál, és három óizlandi sagafordítást tartalmaz trollokról és hegyi óriásokról.

Sirokai Mátyás
1982-ben született Tapolcán. Költő, zenész, versblogger. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ütőhangszer szakán diplomázott. Három kötet szerzője: Pohárutca (JAK+Prae.hu, 2008), A beat tanúinak könyve (Libri, 2013), A káprázatbeliekhez (Libri, 2015). A Lelkigyakorlatok világirodalmi versblog mellett legalább tíz tematikus költészeti tumblr szerkesztője, valamint a Kömény líraműhely egyik vezetője.

Plakátterv: Balogh Ádám

A programot a József Attila Kör támogatja.
Belépő: 500 HUF.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.