Közösségi program portál
és helykereső

Sztathatosz Sebestyén hegedűestje

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Zongorán közreműködik: Souhei Yamagami
Műsor:
Bach: Chaccone a d-moll Partitából
Paganini: 21. és 23. Caprice
Bartók: Rapszódia No. 2.
Brahms: d-moll szonáta
Saint-Saens: Bevezetés és rondo capriccioso
Sztathatosz Sebestyén öt éves korában kezdett hegedülni. 14 évesen Szecsődi Ferenc lett a mestere, akinél 5 évig tanult az SZTE Zeneművészeti Kar előkészítő tagozatán. Számos hazai és nemzetközi versenyen indult, ezeken díjazott vagy nyertes volt. Díjazott lett a London Classical Music Competition-on, illetve a párizsi Nouvelles Étoiles nemzetközi versenyen. Jelentős fesztiválokon szerepelt, ezek között van a Luzerne Music Festival NY, a Fesztiválakadémia Budapest és az Encuentro Santander Spanyolországban.
2019-ben felvételt nyert a Manhattan School of Music-ba, a járványhelyzet miatt azonban úgy döntött, hogy Magyarországon marad, és a Zeneakadémián Szenthelyi Miklós tanítványa lett. Sztathatosz Sebestyén a magyar zenei élet egyre népszerűbb fiatal szólistája, olyan koncerthelyszínek és zenekarok rendszeres vendégművésze, mint a Zeneakadémia Nagyterme, MÜPA, Magyar Zene Háza, Magyar Rádió Márványterme és a Magyar Kamarazenekar, MÁV Szimfonikus Zenekar, Szegedi Szimfonikus Zenekar, Europa Jugendorchester vagy a Virtuózok Kamaraegyüttes. 2021-ben elnyerte a Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjat. Jelenleg Rácz Pál hegedűkészítő mester jóvoltából egy 1769- ben készült Lorenzo Carcassi hegedűn játszik.
Souhei Yamagami tanulmányait Japánban kezdte, egészen a Sapporo Otani Egyetemen folytatott alapdiplomájának megszerzéséig hazájában tanult. Ezek után Magyarországra költözött, hogy a Zeneakadémián tanuljon, Kemenes András növendékeként 2019-ben szerezte meg mesterdiplomáját. A továbbiakban posztgraduális képzéseken tökéletesítette tudását, elvégezte a korrepetitor-képzőt is. Megbízhatóságából és szakmai felkészültségéből kifolyólag hamar felfigyeltek rátermettségére, így 2021-ben Baráti Kristóf hegedűművész osztályának zongorakísérője lett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.
Számos versenydíjjal büszkélkedhet, második lett többek között a Tallinn 2021 International Piano and Chamber Music Competition-on, a Lodz International Kiejstut Bacewicz Competition-on, és a Citta di Palmanova International Chamber Music Competition-on, valamint első díjjal tüntették ki az olaszországi Citta di Barletta versenyen. Souhei Yamagami jelenleg a Zeneakadémia óraadó tanára, és a Kroó György Zeneiskola oktatója.
Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.