Közösségi program portál
és helykereső

SZOTE Buli: Petruska+Szeder

Hozzáadás a Google naptáramhoz
SZOTE-s buli
Szeder és Petruska koncert (VIP)
Házigazda: Dj Berry Pappa
ÁOK/GYTK/FOK-soknak a belépés ingyenes!
Koncert jegyár:
Online: https://tixa.hu/szeder-petruska_jate
Helyszínen: 1500 HUF
Koncert után:
SZTE diák: 600 HUF;
Külsősöknek: 1000 HUF



SZEDER + PETRUSKA TURNÉ 2017

A hazai fiatal dalszerző-énekes színtér két, saját jogán is meghatározó alakja, Szeder és Petruska idén tavasszal közösen indulnak országos turnéra. Az igazi csemegének ígérkező együttműködés nem a véletlen műve, a két előadó gyermekkoruk óta szoros barátok, közösen álmodták meg zenei pályájukat, gondolkodásuk sokban hasonlít. Sajátos humoruk, őszinte előadásmódjuk, igényes zenei játékosságuk közkedvelt a hazai fiatal koncert- és fesztiválközönség körében, gondolatokban gazdag, szókimondó szerzeményeik akár generációjuk szócsöveivé teszi őket.

Szeder 2014-ben debütált a Hab a tetején című lemezével, a kiadványon hallható, Petőfi Rádió által rotációban játszott Reggeli dallal pedig rögtön az érdeklődés homlokterébe került. Az album egy sajátosan izgalmas univerzumba kalauzol, ahol croissantból van a félhold, és a kávéscsészében rajzolódik a tejút. Második albumán, a 2016-ban megjelent Táncolj velem életen már egy – a finom sanzonos világot indie rock elemekkel is árnyaló -, sokkal vagányabb zenész és egy érettebb nő képe rajzolódik ki, aki nem fél az intimitástól; tud és mer játszani, belenézni abba a bizonyos tükörbe, ha kell. A címadó dal mellett a Feri feneke vált a jelentősebb rádiók és a közönség kiemelt kedvencévé.

Petruska igazi kuriózumnak számít a hazai könnyűzenei életben. A hagyományos rockzenei felállást következetesen mellőző, minimalista formációja meglepő erővel tölti be a színpadokat. A dalszerző-énekes fél évtizede tartó munkásságának két nagylemez, több száz klub- és fesztiválkoncert, valamint számos szakmai elismerés az eredménye olyan médiamegjelenésekkel, mint a 2016-os Dal című tévéműsor, vagy az idei Nagy-Szín-Pad. Intelligens humorral fűszerezett, őszinte előadásmódja, igényes zenei játékossága közkedvelt a mai húszas-harmincas generáció körében. Gondolatokban gazdag, szókimondó szerzeményei a fiatal zenésznemzedék meghatározó alakjává teszik.

A közös turné tehát igazi zenei kuriózumnak ígérkezik. A koncerteken amellett, hogy természetesen mindkét előadó a saját formációjával bemutatja a legjobb szerzeményeit, számos közösen előadott dallal is megünneplik majd több, mint másfél évtizede tartó szakmai és baráti összefonódásukat.
17211934 10155138048248979 4984891351477748740 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.