Közösségi program portál
és helykereső

Szives Márton és az Alföld Quartet koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Közreműködők: Szives Márton Gábor (marimba, vibrafon), Alföld Quartet: Hoffmann Ágnes (hegedű), Szomorné Budai Katalin (hegedű), Jankó Zita (brácsa), Szomor István (cselló)
Műsor:
Peter Klatzow: World of Juan Miro, magyarországi és világbemutató a Klatzow Consortium engedélyével
Peter Klatzow: A Sense of Place
Benedekfi István: Aranyerdő – Ezüst mező. „Foresta d’oro- campo d’argento” per Claudio Marinone, 2015
Saverio Tasca: San Guisto – vibrafon and string quartet
Szives Márton és az Alföld Quartet közös kép-zene crossover koncertsorozatának szegedi állomása. Peter Klatzow ősi dallamokra hasonlító, misztikus művei mind-mind vizuális élményen alapulnak, így a repertoárban szereplő World of Joan Miro és A Sense of Place című darabok is a világhírű festők: Joan Miro és Cecil Skotnes képeit jelenítik meg. E vizuális szálon maradva Saverio Tasca és Benedekfi István zeneszerzők tájfestő műveit emelte be melléjük a projekt, remek alkalmat teremtve arra, hogy egy koncerten belül a közönségnek ne csak a hangokon, hanem a képi világon keresztül is egyedi élményt nyújtsanak. A vonósnégyes klasszikus hangzását és marimba/vibrafon örökmozgó, de komoly karakterét párosító darabok és a projektált festmények együtt mesélik el a zenei történeteket.
Szives Márton a szerzőktől és a nemzetközi Klatzow Consortiumból kapta meg a művek magyarországi és európai bemutatási jogát.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.