Közösségi program portál
és helykereső

„Szeretetlenségből adódó kifosztások” - Irodalomterápiás fotókiállítás a büntetlen bántalmazásokról

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Patyi Zsófia kiállításának megnyitója
Megnyitja: Varga Vera iskolapszichológus
„Meggyőződésem, hogy a világ működésének alapvető baja leszűrhető erre az esszenciára: szeretetlenségből adódó kifosztások. Egyetlen megoldás: megtanítani magunkat és egymást adóként és vevőként egyensúlyban szeretni.” Tisza Kata: Most
A megnyitó beszélgetést egy, a témakörhöz kapcsolódó projektbemutató előadás követi „Erre sem vagy képes...” címmel a Kortársaktól kortársaknak hallgatói szerveződés közreműködésével.
A kiállítás, csakúgy, mint az alapjául szolgáló Tisza Kata-könyv, az önreflexióban bízik, az idézetek és fotók egysége azért jött létre, hogy a befogadó közönség ne csak nézze, de lássa is a kiállítást, és benne fedezze fel a környezetét és önmagát. És cselekedjen.
Patyi Zsófia az SZTE-n szerzett jogi diplomát 2015-ben, jelenleg is az Állam- és Jogtudományi Karon dolgozik egyetemi tanársegédként, emellett az SZTE Oktatási Igazgatóságának munkatársa, valamint több közösségépítő civil projekt ötletgazdája és koordinátora. A fotó, mint önkifejezési mód, 2012 óta játszik jelentős szerepet életében, Patyi Photography néven futó munkásságában leginkább családi, esküvői és a néptánc világából származó dokumentarista, értékmentő albumokat találhatunk. Fotográfus végzettségét 2019-ben szerezte meg.
A kiállítás az ÁJTK Bocskai utcai épületének folyosóján tekinthető meg június 1-jéig.
Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.