Közösségi program portál
és helykereső

Szemrevaló – Kortárs német nyelvű filmek fesztiválja Fűző (osztrák-luxemburgi-német-francia filmdráma, 2022)

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Rendező: Marie Kreutzer
Szereplők: Vicky Krieps, Florian Teichtmeister, Katharina Lorenz, Jeanne Werner, Alma Hasun, Manuel Rubey
Erzsébet osztrák császárnét és magyar királynét egykor Európa-szerte bálványozták szépségéért. Sisi azonban 1877-ben betölti a negyvenedik évét, és már hivatalosan is öregasszonynak számít. Bár annak idején kulcsszerepet játszott az Ausztria és Magyarország közti kiegyezésben, szerepe mára pusztán jelképessé vált. Kétségbeesetten küzd, hogy megőrizze fiatalos külsejét és a róla alkotott képet. A bécsi udvar ellenséges közege egyre fullasztóbbá válik számára, férjével, Ferenc Józseffel való viszonya is feszült, ezért fiatalkorának izgalmait keresve Angliába és Bajorországba utazik, ahol meglátogatja egykori szerelmeit, barátait és politikai szövetségeseit.
A film a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard válogatásában mutatkozott be, ahol a legjobb színészi alakítás díját nyerte Vicky Krieps.
Belépőjegy 1550 Ft, kedvezményes jegy 1350 Ft (diák, nyugdíjas, gyerek, mozgás-, látás-, hallássérültek részére); az Őszi Kulturális Fesztivál programjában szereplő vetítésekre kedvezményes jegyár az SZTE dolgozóknak és diákjainak 1250 FtFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.