Közösségi program portál
és helykereső

Szegedi hibáim – Árnyas Koppány Ákos festômûvész kiállítása

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Megnyitja: Tóth Károly mûvészettörténész
Hogyan válik festészeti programmá a képi hiba? Formai és tartalmi vonatkozása is lehet. A hiba, amely egyrészt rávilágít a témául választott látvány tökéletlenségére, ezáltal mutatva be annak esendôségét. Ahogyan egy törött kijelzôn megjelenô kép esik szét alkotóelemeire, pixelekre. Másrészt az alkotásokban megjelenô hiba benne rejtôzhet magában a témában is.
A kiállított mûvek az alkotó legújabb képei, melyeket egy megsérült mobiltelefon kijelzôje inspirált. A mûvész a digitális képalkotást és a különbözô képi hibákat, az úgynevezett képzajokat festészeti elemekké ültette át. A mûveken a képhiba esztétikai elemként jelenik meg, beépül az alkotásba és saját képalkotó elemmé válik.
Árnyas Koppány Ákos szegedi festômûvész, öt éve Norvégiában él családjával. Az SZTE JGYPK-n párhuzamosan végzett képi ábrázolás, valamint tanító szakon. Már egyetemi évei alatt rendszeresen bemutatkozott csoportos és önálló kiállításokon, országos és nemzetközi tárlatokon egyaránt. Tagja a Magyar Alkotók Országos Egyesülete mellett a Norvég Mûvészek Országos Egyesületének, a Norvég Festôk Országos Szövetségének, illetve az Oppland megye regionális mûvészeti szervezetének. Mûvészeti tevékenysége mellett mûvészeti szervezôként is megismerhettük, olyan programok szervezésével, mint a stArt Plein Air Nemzetközi Mûvésztelep vagy a Hatos Mûterem (REÖK).
Megtekinthetô május 25-ig, hétköznapokon 08.00–20.00, szombaton 08.00–16.00 óráig.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.