Közösségi program portál
és helykereső

Szeged Napi Sárkányhajó Viadal

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Helyszín: Szeged, Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman,

Szegedi Vitorlás Kikötő

6726 Szeged, Közép Kikötő sor 1.

www.szegedkemping.hu

Időpont: 2016. május 21.

A VERSENY LEBONYOLÍTÁSA Versenyrendszer A csapatot 18-20 fő evezős + 1 fő dobos + 1 fő kormányos alkotja. A csapatokban legalább 8 nőnek kell eveznie. Korosztályi megkötés: 15. életév betöltése. A kormányost a rendezők biztosítják (de a csapat indulhat saját kormányossal is) minden csapat részére. A versenyen a csapatoknak egyforma színű pólóban kell versenyezniük. Amennyiben túlsúlyos (1600 kg-ot meghaladja) a hajó, 16-18 főre lekorlátozzuk a létszámot.

 

Futamok

Sportolók Viadala,

Amatőr Sárkányhajó Viadal

és VIP Viadal 250 méter, 

Királyi Viadal 1715 méter,  Boszorkány kör 8 km. A 250 méteren a csapatoknak egymás után kétszer kell teljesíteni a távot. A pályák először balról jobbra, majd jobbról balra lesznek számozva, hogy a sodrás miatti pályaelőnyök kiegyenlítődjenek. A két futam együttes időeredménye alapján dől el a futamok végeredménye és a továbbjutás. Az 1715 méteren és a 8 kilométeren a hajók indítása egymás után történik. A futam során 1 kört kell teljesíteni, az eredményhirdetés a csapat által elért időeredmény alapján történik.

Előzetes program

07:30 - 09:00 Érkezés, regisztráció

07:30 - 08:00 Technikai értekezlet

09:00 - 12:00 Sportolók Viadala és Amatőr Sárkányhajó Viadal 250 m

12:00 - 12:30 VIP Viadal /meghívás alapján/

12:30 - 13:30 Ebédszünet

14:00 Királyi Viadal 1715 m

16:00 Királyi Viadal Döntő 1715 m

16:30 Boszorkány kör 8 km

18:00 Eredményhirdetés a Dóm téren

 

Csapatösszetétel 

a hajóban a legénység létszáma minimum 18 fő + 1 fő kormányos + 1 fő dobos,  a csapatban: a legénység, minimum 8 fő női versenyzőből áll,  korosztályi megkötés: a versenyző 15. életévének betöltése (kiskorú versenyző nevezésekor kötelező szülői nyilatkozat kitöltése, melyet a nevezési lappal együtt kell elküldeni),  nevezhető tartalékok száma: 4 fő. Kormányos, dobos  a csapat indulhat saját kormányossal, vagy előzetesen igényelhet kormányost a rendezőktől, de amennyiben gondoskodik kormányosról a csapat tagja, tevékenységéért a csapat felel,  a kormányos abban az évben versenyezhet először, amikor betölti a 18. életévét!  a dobos abban az évben versenyezhet először, amikor betölti a 15. életévét.

NEVEZÉS (mellékelt nevezési lapon) Szegedi Sport és Fürdők Kft. E–mail: bogdany.timea@szegedsport.hu

Nevezés, nevezési díj befizetése: 2016. május 1-től 2016. május 13-án 16:00 óráig Sportolók Viadala, Amatőr Sárkányhajó Viadal 250 méteres kategória: térítésmentes, csak a nevezési lapot kell kitölteni. VIP Viadal 250 méteres kategória: térítésmentes, csak a nevezési lapot kell elküldeni. Királyi Viadal 1715 méteres kategória: bruttó 10.000 Ft/hajó/futam + nevezési lap. Boszorkány kör 8 kilométeres kategória: bruttó 10.000 Ft/hajó/futam + nevezési lap. Amennyiben a csapat két vagy mindhárom távon nevez, egyszeri bruttó 10.000 Ft/hajó összeget kell befizetnie. Minden távhoz külön nevezési lapot kell kitölteni. A nevezési díjat a nevezés lap elküldésével egy időben a Szegedi Sport és Fürdők Kft. bankszámlájára kell átutalni. A közleménybe a csapat nevét kell írni, ami a nevezési lapon is szerepel. Számlaszám: OTB Bank 11735005-20505411. A nevezési lap kitöltésével, valamint a nevezési díj átutalásával válik a nevezés érvényessé. Ezt követő lemondás esetén a nevezési díj visszafizetése nem áll módunkban. A nevezési lapon a végleges névsor leadása legkésőbb a helyszínen történik, az első rajtot megelőzően másfél órával. A nevezési díj tartalmazza  hajó használatát,  lapát használatát (igény esetén),  mentőmellényt a legénység részére,  egészségügyi szolgálat. Díjazás A versenyen az alábbi kategóriákban a következő díjazásban részesülnek a versenyzők:  Sportolók Viadala és Amatőr Sárkányhajó Viadal: oklevél,  VIP Viadal: vándorserleg,  Királyi Viadal: Szeged Város Nagydíja - Vándorserleg és érem,  Boszorkány kör: oklevél.

Felszerelés A csapatok csak egységes, egyszínű szerelésben (póló, jelzőtrikó) versenyezhetnek. A rendezők hajókat, lapátokat és a mindenki számára kötelező mentőmellényt biztosítanak. Saját lapát használata megengedett. Pontosság Megkérünk minden résztvevőt, hogy a versenyre időben, minimálisan egy órával a futam kezdete előtt érkezzen meg. Mivel a program meglehetősen szoros, a futam előtt 20 perccel a csapatoknak a kijelölt beszálló helyen fel kell sorakozniuk ellenőrzés és időbeni vízre szállás céljából. Aki lekési a futamát, azt nem tudjuk megvárni, vagy részükre a futamot újra megrendezni! Minden csapatkapitányt kérünk, hogy a beülési sorrendet előre tervezze meg, hogy a vízre szállás előtti ellenőrzéshez a csapat már a megfelelő rendben tudjon felsorakozni. Öltözködés A versenyzőknek a Partfürdő területén üzemelő mosdók állnak rendelkezésre. Aki teheti, a zsúfoltság elkerülése végett már eleve sportfelszerelésben jöjjön! Átöltözésre a pálya területén elhelyezkedő mosdók és zuhanyzók épülete áll a versenyzők rendelkezésére. Az értékeire mindenki maga vigyázzon, a rendezők azokért felelősséget nem tudnak vállalni. Esős időjárás esetére mindenki gondoskodjon megfelelő ruházatról, esernyőről. A verseny eső esetén sem marad el! Parkolás A Partfürdőn kívül, a töltésen érdemes az autókat leparkolni, majd a Partfürdő bejárata felől gyalog lehet megközelíteni a verseny helyszínét. Étkezés, ellátás A verseny helyszínén büfé fog üzemelni és gondoskodik a versenyzők, valamint a nézők kiszolgálásáról, jó közérzetéről, étkeztetéséről. Ebédszünetben azoknak a versenyzőknek, akik nevezési díjat fizettek, 1 tál bográcsos ételt és 1,5 literes ásványvizet biztosítunk. Azok a versenyzők, akik nem fizettek nevezési díjat (250 méteren indulnak csak) 600 Ft/fő értékben tudnak 1 tál bográcsos ételt fogyasztani. Továbbá minden versenyző ital kupont fog kapni, melyet aznap a Dóm téren a Szegedi Bor Fesztiválon 18:00 órától lehet felhasználni. Ezen kívül a nevezési díj további étel-és ital fogyasztást nem tartalmaz. Szállás A Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman területén ingyenes sátorozási lehetőséget biztosítunk 2016. május 20- 22. között. Amennyiben élni kívánnak a sátorozási lehetőséggel, kérem jelöljék a nevezési lapon. További információ: Bogdány Tímea +36-20/311-8234, bogdany.timea@szegedsport.hu Az időpontok változtatásának jogát fenntartja a Szegedi Sport és Fürdők Kft. Szeged, 2016. április 1. Mindenkinek jó versenyzést, jó szórakozást kívánunk!

Csatolt fájlok:

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.