Közösségi program portál
és helykereső

Szeged hosszú nyara

Hozzáadás a Google naptáramhoz
2015 nyarán Szegeden és környékén soha korábban nem látott számban tűntek fel közel-keleti, ázsiai és afrikai menekültek, akiknek elsősorban a helyi civilekből szerveződő MigSzol Szeged csoport próbált humanitárius segítséget nyújtani. A szerb-magyar határ lezárását követően menekültek elmentek a városból, újak pedig nem érkeztek. A megmaradt hatalmas mennyiségű adomány hatékony szétosztását követően a csoport 2017 végén befejezte karitatív tevékenységét. Január 13-án a Grand Caféban előadásokkal, beszélgetésekkel, filmvetítésekkel, fotókiállítással emlékezünk vissza az elmúlt két és fél év eseményeire, megköszönve a segítséget mindenkinek, aki az akcióban részt vett.

Kerekasztalok a moziteremben

18:00-18:30 Egyházak és a migrációs krízis
ifj. Cserháti Sándor evangélikus lelkész, Hegedűs Márk újságíró,Kékesi Márk Zoltán szociológus, Máté-Tóth András teológus, egyetemi tanár,Nikodém Noémi baptista gyülekezetvezető
18:30-19:30 Menekültkérdés a hazai sajtóban
1. rész: Cservenák Zoltán (szabadúszó), Szabó C. Szilárd (Délmagyarország, szeged.hu), Tanács István (Népszabadság, Új Egyenlítő)
2. rész: Gidró Kriszta (Magyar Idők, Délmagyarország), Schmitt Andrea (Délmagyarország), Szlavkovits Rita (Délmagyarország, HVG)
19:30-20:00 Menekültek fotós szemmel. Turay Balázs fotográfus képekkel illusztrált előadása.
20:00-21:00 Indóház tér, Röszke-gyűjtőpont, Szentmihály. A MigSzol Szeged önkénteseinek visszaemlékezése az elmúlt két és fél évre.

Beszélgetés és kiállítás a kávézóban

18:00-02:00 A mozi kávézójában egész este kötetlen beszélgetésre hívunk mindenkit, aki részt vett a szegedi menekültsegítő akcióban. Arra biztatjuk a résztvevőket, hogy a náluk lévő, a menekültválsággal kapcsolatos tárgyi emlékeiket, fényképeiket (adathordozón) hozzák magukkal, ezekből egy spontán kiállítást, illetve vetítést rendezünk.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.