Közösségi program portál
és helykereső

Symposion-est a Thealteren ★ Grand Café Szeged

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A SYMPOSION kollektíva 2018-as turnéjának egyik állomása a szegedi Grand és a 28. THEALTER Fesztivál.

A SYMPOSION Szegeden ezúttal egy kultikus varsói képzőművész, Aleksandra WALISZEWSKA, illetve a szegediek számára jól ismert RICZ Géza albumát, valamint a legutóbb megjelent kiadványait mutatja be. Falra kerül egy nemzetközi csoportos kiállítás a magazin konceptuális-intermediális lapszámainak anyagából. Színpadra lép egy szerbiai audio-vizuális zenekar, a BITEF SMRTI. BRESTYÁNSZKI Bernadett és BRESTYÁNSZKI Dína zenei műhelyt tartanak, amelynek záró koncertjét augusztus 10-én este hallgathatja meg a közönség. De lesz itt mindenféle szemfényvesztés.

A kiállitást megnyitja Orcsik Roland.

BITEF SMRTI (Serbia)
Audio visual project founded in 2012 by Predrag Vitner and Petar Mitric. Music is created on analog instruments, devices and machines including tape recorders, synths, radio waves and vinyl samples.
Most of the sound is created on spot, during the live shows, which underlines it`s improvisational concept. The band played in different type of venues like Museum of Contemporary Art in Novi Sad (Serbia), Mochvara Club in Zagreb (Croatia), The Kosztolányi Dezső Theatre in Subotica (Serbia), Novo Doba Festival in Belgrade (Serbia) etc.
Recently, Bitef Smrti is touring with experimental saxophone player Tibor Takacs.
https://www.facebook.com/bitefsmrti/
Links
https://www.youtube.com/watch?v=3JcKVke_32g
https://www.youtube.com/watch?v=vBjG-8wqBCE
https://www.youtube.com/watch?v=rJY8vAKtsq8
https://www.youtube.com/watch?v=PBL9Hfp_OhU

Fúziós zenei műhely a 28. THEALTER fesztiválon

A műhely vezetői Brestyánszki Bernadett és Brestyánszki Dína a szabad improvizáció, az intuitív és assziociatív gondolkodás mentén építik fel a zenészekkel együtt a zeneszámokat.

Brestyánszki Bernadett és Brestyánszki Dína több zenei formáció, többek között olyan kultikus zenekarok tagjaként is színpadra léptek már, mint a Wooden Ambulance vagy a Lábas Electric Orcestra. A klasszikus zenei formáktól, a fúziós és improvizatív zenén át a dekonstruktív popzenei elemekig terjed zenei palettájuk. Újabban színházi zeneszerzéssel is foglalkoznak. Első szerzői albumuk Hybrid Realm címmel jelent meg 2015-ben a Symposion kiadásában: https://hybridrealm.bandcamp.com/album/hybrid-realm

A műhely augusztus 8-án kezdődik és 10-én este zárul egy, a műhelymunkát prezentáló koncerttel a 23 órakor kezdődő Symposion-est keretében. A részvétel ingyenes és minden zeneszerető ember számára nyitott, a műhely és a koncert helyszíne a Grand Café moziterme.

Jelentkezni e-mailben tudsz: brestyanszkibernadett@gmail.com

A jelentkezés határideje: augusztus 7-e éjfél.

A SYMPOSION kiadványai, tematikus lapszámok, képzőművészeti albumok, nyomatok és még sok érdekesség a helyszínen 20% kedvezménnyel vásárolhatóak meg.
A Symposion facebook oldala:
https://www.facebook.com/symposionorg/

Belépő: 500 Ft (a Symposion standon levásárolható)
37660276 10155816465862613 4523469597780738048 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.