Közösségi program portál
és helykereső

Symposion

Hozzáadás a Google naptáramhoz
SYMPOSION@GRAND CAFÉ VÁRKERT

KIÁLLÍTÁS megnyitó (szitanyomat kiállítás)
Davor GROMILOVIĆ Bestiary c. kötetének bemutatója
Improvizatív ZENEI MŰHELY zárókoncertje
MARS ONE és POP BALKAN – lapszámbemutató
YusYus – KONCERT
ШАБЛОН zárásig

A szerbiai székhelyű de többnyelvűségével és rendezvényeivel régiószerte jelen lévő Symposion szeptember 13-án ismét több fronton támadja majd a Grand-Várkert közönségét. A Symposion szerkesztőihez az elmúlt években nem csak a filozófiában és irodalomban jártas, de különböző más művészeti és tudományterületeken is alkotó szerzők csatlakoztak a hiányterületek feltérképezése, a magyar művészeti köztudatból hiányzó alkotók és vonulatokat megismertetésének szellemében. A folyóirat hasábjain nagy hangsúlyt kap a vizualitás, estjeiken pedig az összművészeti törekvések bemutatása és katalizálása is.

A Várkertben most egy kultikus szerbiai képzőművész, Davor Gromilović albumát mutatják be. Ezen túl pedig egy nemzetközi csoportos kiállítás is falra kerül, a Symposion konceptuális-intermediális lapszámainak anyagából. Színpadra lép egy energikus délszláv zenekar, a YusYus. Brestyánszki Bernadett és Brestyánszki Dína zenei műhelyt tartanak, amelynek záró koncertjét szintén 13-án este hallgathatja meg a közönség. De lesz itt mindenféle szemfényvesztés, ШАБЛОН zárásig

BESTIARY BY DAVOR GROMILOVIĆ

Davor Gromilović is a young visual artist currently residing in Sombor, Serbia.
Although painting and drawing are the primary fields of his creative explorations, he also shows creative abilities and genuine commitment to other artistic forms, such as murals, illustrations, graphics, art fanzines and T-shirt design.
Until now he has had 11 solo and over 50 group exhibitions. His works can be found in various art and private collections. He has had his works published in numerous books, magazines and fanzines from around the world.
Bestiary series has a lot of reference to Yugoslavia: cars, flag, brands, fashion,...

MARS ONE és POP BALKAN

Mars One c. lapszámunk egy izgalmas, az elméleti és a hétköznapi gondolkodást is felforgató vállalkozás, a Mars One projekt köré szerveződik. A Mars One egy magán űrutazási program Bas Lansdorp holland vállalkozó vezetésével, melynek lényege, hogy emberek által lakott állandó kolóniát hozzanak létre a Marson.
A Pop Balkán leszámol a közhelyekkel. A lapszám kutatási területei: a média megváltozott szerepe, telekommunikáció, fogyasztáskultúra, a reklám- és videóklippkultúra, a kommersz dizájn fejlődése, gondolatellenőrzés, geopolitika, neo-propaganda, nemi identitás és nemi szerepek a balkán vonzáskörzetében.

YusYus

YusYus is audio/visual duo formed by Nemanja Stojanović (Neomodern) and Aleksandra Pavlović, which emerged from their mutual love for minimal synth music. Since their start in 2013, they've played at the Exit Festival and all over Europe, alongside likeminded artists such as Soft Metals, Xeno & Oaklander, Peine Perdue, Sixth June and Ron Morelli.
https://www.facebook.com/yusyuswave/
https://soundcloud.com/yusyus

ШАБЛОН

ШАБЛОН is a community that throws monthly events in Subotica. Created as a platform that nurtures art and techno music. Since their start in January 2017. ШАБЛОН partys hosts many local artists including artists from all around Europe, and each party is very well visited and people dancing their problems away! ШАБЛОН is the next big thing in the Subotica, and new season is about to begin!
https://www.facebook.com/sxablon/

FÚZIÓS ZENEI MŰHELY

A műhely vezetői Brestyánszki Bernadett és Brestyánszki Dína a szabad improvizáció, az intuitív és assziociatív gondolkodás mentén építik fel a zenészekkel együtt azokat a zeneszámokat.
Brestyánszki Bernadett és Brestyánszki Dína több zenei formáció, többek között olyan kultikus zenekarok tagjaként is színpadra léptek már mint a Wooden Ambulance vagy a Lábas Electric Orcestra. A klasszikus zenei formáktól, a fúziós és improvizatív zenén át a dekonstruktív popzenei elemek is megtalálhatóak zenei palettájukon. Újabban színházi zeneszerzéssel is foglalkoznak. Első szerzői albumuk Hybrid Realm címmel jelent meg 2015-ben a Symposion kiadásában.
https://hybridrealm.bandcamp.com/album/hybrid-realm

Behopp: 1000 HUF


A Symposion kiadványai, tematikus lapszámok, képzőművészeti albumok, nyomatok és még sok érdekesség a helyszínen 20% kedvezménnyel vásárolhatóak meg.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.