Közösségi program portál
és helykereső

Sturm und Drang és a szellemek - Beethoven-triók

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Román Ivanovich Mikola hegedűművész, Dolfin Balázs gordonkaművész és Stachó László zongoraművész koncertje
Műsor:
Beethoven: c-moll trió, Op. 1 No. 3
Beethoven: D-dúr trió, Op. 70 No. 1
Műsorközlő: Marton Árpád
Román Ivanovich Mikola tanulmányait Veszprémben, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte. A 2010-ben Brnóban rendezett Janácek Nemzetközi Versenyen III. díjat nyert vonósnégyes kategóriában, majd I. díjat a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen. Ezt követően ösztöndíjat nyert egy évre Amszterdamba. Két évig dolgozott a Magyar Állami Operaház Zenekarában. Tagja volt a Concerto Armonico Budapest barokk együttesnek. Jelenleg is tagja az Ensemble Cantilene régizenei együttesnek, valamint az Erkel Ferenc Kamarazenekarnak. Alapító tagja és koncertmestere a Camerata Pelsonore kamarazenekarnak, a Trió Tertium zongórás triónak és primáriusa az általa alapított Roman Quartetnek. 2018-ban felkérést kapott a Pulzus Kvartett második hegedű szólamának betöltésére.
Dolfin Balázs (1997) gyermekkorában két alkalommal nyert I. helyezést a Friss Antal Országos Gordonkaversenyen. 2010-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előkészítő Osztályának hallgatója lett. A Liezenben megrendezett Nemzetközi Csellóversenyen kétszer vett részt I. és II. díjat szerezve. 2011-ben és 2013-ban „Abszolút első" helyezést ért el az olaszországi Legnanóban megrendezett Salieri Nemzetközi Zenei Versenyen. Szólistaként lépett fel a MÁV Szimfonikusokkal, az Új Magyar Kamarazenekarral, valamint az Anima Musicae Kamarazenekarral is. 2016-ban elnyerte Zugló Év Embere kitüntetését és felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gordonka szakára. A Bank of China ösztöndíjasa és Fischer Annie-ösztöndíjas; 2017-ben Junior Príma díjjal ismerték el.
Stachó László zenetudós, pszichológus és kamarazenész, a Zeneakadémia és az SZTE BBMK oktatója. Zongoristaként és kamaramuzsikusként Gulyás Márta és Szűcs Lóránt voltak zeneakadémiai mesterei. Hazai mesterkurzusain és továbbképzésein kívül számos országban tart kamarazene és gyakorlásmódszertan mesterkurzusokat, így a King's College Londonban, a londoni Guildhall Zeneakadémián, az isztambuli zeneakadémián, és évente a római Santa Cecilia Zeneakadémián. Zongoristaként rendszeres közremûködõje kamarazenei koncerteknek, és szólóesteket is ad Magyarországon kívül Európa számos országában és az Egyesült Államokban.
A Nemzeti Kulturális Alaptámogatásával

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.