Közösségi program portál
és helykereső

Somogyvári Tímea Zita és Szélpál Szilveszter koncertje a Zene Világnapján

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Zongorán kísér: Kerényi Mariann zongoraművész
Műsoron népszerű dalok, operaáriák szerepelnek Schubert, Schumann, Mozart, Verdi, Dvorák, Wagner és Leoncavallo műveiből.
Somogyvári Tímea Zita a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett, majd Szegeden szerzett magánének-művészi diplomát egyetemi képzésen, Berdál Valéria növendékeként. Tanulmányait tovább folytatta Bécsben, ahol prof. Walter Moore osztályában diplomázott dal-oratórium szakon. Jelenleg a Szegedi Nemzeti Színház tagja, és az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumában magánéneket tanít. Állandó szólistája a Filharmónia Magyarország Kht. és a Szegedi Szimfonikus Zenekar oratórium és szimfonikus hangversenyeinek. Repertoárja a barokktól a kortárs művekig ível, ősbemutatókat is beleértve. Szélpál Szilveszter 1984-ben született Szegeden. 2009-ben diplomázott a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának fizikus szakán, majd 2011-ben a Zeneművészeti Karának magánének szakán, Temesi Mária és Andrejcsik István növendékeként. Részt vett Nádor Magda, Laki Krisztina és Marton Éva mesterkurzusain. 2009 óta játszik a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol az opera-előadásokon kívül operett főszerepeket is énekel. A 2021 októberében Puccini Bohémélet című operájában Marcello szerepében láthatja a közönség. 2015-ben a Szegedi Operabarátok Egyesülete neki ítélte az Év ifjú énekese díját. 2016-ban és 2019-ben Dömötör-díjat kapott.
Kerényi Mariann zongoraművész a SZTE ZMK-n szerzett diplomát 2002-ben, majd a Zeneakadémia zongorakísérő-korrepetitor szakán képezte tovább magát. 2000-ben különdíjat nyert a III. Nemzetközi Jean Francaix Zongoraversenyen Párizsban, az Országos Mozart Zongoraversenyen I. díjat, az Országos Schumann Zongoraversenyen II. díjat kapott Debrecenben. 2003-ban és 2018-ban Szeged MJV Művészeti Ösztöndíjasa volt, 2012-ben Artisjus-díjban részesült. 2020- ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen DLA fokozatot szerzett. Jelenleg a SZTE BBMK adjunktusa, a Vántus István Zeneművészeti Szakgimnázium zongoratanára.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.