Közösségi program portál
és helykereső

Sokféle világok – kiállítás a Dr. Waltner Károly Otthon felnőtt lakóinak és munkatársainak munkáiból

Hozzáadás a Google naptáramhoz

 

„Itt van, aki csak néz, és van aki beszél,
és van aki segít, hogyha kimerültél.
mert mindenki erős, és életrevaló….”

 

Sokféle világok – kiállítás a Dr. Waltner Károly Otthon felnőtt lakóinak és munkatársainak munkáiból. A Dr. Waltner Károly Otthon alaptevékenysége, hogy teljes körű ellátást biztosítson az önmagukat ellátni nem, vagy csak korlátozott mértékben tudó értelmileg akadályozott gyermekeknek és felnőtteknek.

Az Otthon lakói az idei évben, havonta egy alkalommal művészetterápiás szakkör keretein belül a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárában megismerkedhettek a selyemfestés, nemezelés, kerámiakészítés és akrilfestés technikájával. A program az EFOP-3.7.3-16 Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása elnevezésű pályázat keretében valósult meg. A Sokféle világok című kiállításon az év folyamán készült alkotások láthatók.

A különböző technikák elsajátítását szakemberek segítették.

Selyemfestés: E. Somogyi Andrea

Nemezelés: Kiss Gabriella

Kerámia: Backó Andrea

Akrilfestés: Magyar Anikó

Miközben az Otthon lakói számára megszervezett képzés zajlott, megfogalmazódott az igény az Otthon munkatársai részéről, hogy ők is szívesen megismerkednének és ki is próbálnák ezeket a technikákat. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtátába számukra is megszerveztünk egy 2 alkalmas kerámiakészítő, rekreációs kurzust. Az általuk készített kerámiák is megtekinthetők a tárlaton.

Az Otthon munkatársainak rekreációs foglalkozását, a kerámiakészítés technikájának bemutatását Molnárné Süli-Zakar Zita vezette.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.