Közösségi program portál
és helykereső

Simon Bettina: Strand

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Simon Bettina Strand című kötetének bemutatója.

A szerzővel Taskovics Viktória beszélget. Aki az elbontott táj helyére visszahozza az alapzajokat: Héjja János.

STRAND (Magvető, 2018)
A Strand nem a felhőtlen vidámság helye. Emlékeink kuszák: örömpercek, kiszolgáltatottság, nedvesség, vibráló fény és alattomos kosz. Simon Bettina első verseskönyvének hangulata megragad, nem ereszt. A mondatok tiszták, a képek és asszociációk hamar kizökkentenek megszokott világunkból. De bárhol járunk, mindvégig otthonosság és otthontalanság egymást keresztező nyomait követjük, és a víz útját: akár egy fagyos utcán, akár egy folttisztítóban, akár egy – talán jövőbeli – elárasztott tájon. Test nem marad szárazon.

SIMON BETTINA
1990-ben született. Strand című verseskötete a JAK-füzetek sorozatban jelent meg 2018 nyarán. 18 évesen felolvasott a költészetnapi Literális Ingyenkonyhán Pécsett, a Pécsi Fiatal Írók Alkotói Köre tagjaként. Szereti a csalamádét a hamburgerben.

TASKOVICS VIKTÓRIA
1995-ben született Szegeden. Gyerekkora óta zenél, jelenleg a Testrablɵk és a shot in the neck punkzenekarokban. Alapszakon szlavisztikát végzett, most magyar mesterszakra jár. Kövér macskák, Patti Smith, fotózás, cigaretták meg ilyesmi.

HÉJJA JÁNOS
Hang- és képalkotással foglalkozik. A koncentrációt melodikus víziókká alakítja. Az idő elasztikus számára, miközben eléri a végső dallamokat, formákat.

Plakátterv: Vajda Gábor

A Törzsasztal íróműhely estjein becskassza működik.
Erről bővebben: http://bit.ly/2sOXfdp
82550104 10156483206471504 5470373456912580608 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.