Közösségi program portál
és helykereső

Schindler-től a Star Wars-ig - John Williams Gálakoncert

Hozzáadás a Google naptáramhoz
John Williams a ma élő egyik legismertebb zeneszerző, karmester.
A 80 éves mester születésnapja alkalmából egy gálaműsor keretében több ezren halhatták ismét nagyzenekari kísérettel legismertebb műveit. John Williams a klasszikus komolyzene motívumait jeleníti meg szerzeményeiben. Ezekben a motívumokban Wagner, Mozart, Bach, Beethoven, Haydn zenei világát ötvözi saját, mindig felismerhető dallamvilágával. Munkássága alatt olyan filmek zenéinek volt komponálója mint a Star Wars, Indiana Jones, Harry Potter, vagy a Cápa.
George Lucas és Steven Spielberg szinte valamennyi filmjének zenéje az ő nevéhez fűződik.
Williams komponálta a Schindler listája című film zenéjét is.
Kompozícióban a klasszikus szimfonikus zenekarok fantasztikus sokszínű hangzásvilága köszön vissza.

A filmen látható koncert 2014-ben került megrendezésre a Los Angelesi Disney Albert Hall-ban. A karmester Gustavo Dudamel. aki zseniális virtuozitással idézi fel ezeket a műveket.
Természetesen a koncerten az idős Mester is részt vett, nem kis meglepetést okozva a nézőknek.
John Williams muzsikája az elmúlt évtizedekben méltán emelkedett a legnagyobb klasszikusok sorába. Több generációval, több millió emberrel szerettette meg a komolyzenét művein, filmzenei feldolgozásain keresztül.
A legtöbb hallgatónak örök emlék, a fejekbe égett ismerős dallamok Williams művei. A koncert célja az idős mester életműve egy darabkájának a felidézése, és ennek a páratlan pályafutásnak az elismerése.

Jegyár elővételben 1.700,- Ft, az előadás napján 2.000,- Ft
Jegyek kaphatók a Belvárosi moziban és a Ticketportal hálózatában (www.ticketportal.hu)

Erre az előadásra a mozi pénztárában és az IH Rendezvényközpontban a készpénzen és a bankkártyás fizetésen kívül elfodadjuk az alábbiakat: Edenred Ticket Culture&Sport, Edenred Ticket Compliments, Sodexo Kultúra Pass, Sodexo Ajándék Pass utalvány
12140094 10153165077032304 862147894750962730 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.