Közösségi program portál
és helykereső

Salvador Dalí: A halhatatlanság nyomában

Hozzáadás a Google naptáramhoz
SALVADOR DALÍ: A HALHATATLANSÁG NYOMÁBAN - spanyol ismeretterjesztő film, 105 perc, 2018. eredeti nyelven, magyar felirattal

Főszereplő: Salvador Dalí, Gala Dalí, Forgatókönyv: Montse Aguer, David Pujol, Operatőr: Ivan Carrero, Vágó: Jordi Muñoz

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része a szürrealizmus mestere, Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket. Az átfogó művészeti portréfilm 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját - ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz, és ugyanebben az évben ismerte meg Galát - egészen 30 évvel ezelőtt, 1989. január 23-án bekövetkezett haláláig.
A Gala-Salvador Dalí Alapítvány gondozásában készült film végiglátogatja mindazokat a helyszíneket, amelyek kiemelkedő szerepet játszottak a művész életútjában: többek között Portlligatot, az egyetlen, saját tulajdonában álló műhelyt és otthont; Figuerest, a szülővárosát, ahol létrehozta a Dalí Múzeumot, valamint Púbolt, ahol az a kastély található, amit Dalí szerelme jeléül Galának ajándékozott, valamint Párizst és New Yorkot, ahol jelentős kiállításai voltak.
A művészettörténet egyik legkülönösebb alkotójának életét szakértők közreműködésével többféle nézőpontból ismerhetjük meg a filmben. Művészettörténészek, a festőhöz közel álló családtagok interjúi és eddig sosem publikált fotók és levelek mellett maga a kontempláló Salvador Dalí és a remekművek felvételei teszik teljessé a képet az extravagáns bajusz mögött rejlő művészről és emberről, akit mára a legnagyobb mesterek közé sorolunk.

Jegyár:
teljes árú: 2400,- Ft, diák- és nyugdíjas kedvezménnyel: 2000,- Ft
Online foglalás:
https://belvarosimozi.hu/?jegyfoglalas&id=12055
51014200 10156020052382304 3056465402629455872 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.