Közösségi program portál
és helykereső

Sajtófotók a Szegedi TudományegyetemrőlBobkó Anna, Sahin-Tóth István és Molnár Dóra fotókiállítása és a 26. Őszi Kulturális Fesztivál megnyitója

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A fesztivált megnyitja: Dr. Fendler Judit kancellár
A kiállítást megnyitja: Prof. Dr. Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes
Közreműködnek: Szirtes Edina Mókus és Fekete János Jammal
Agyműtéttől a gólyaesküig, labortól a családi napig, műtők, laboratóriumok, „titkos egyetemi” helyiségek tárulnak fel az SZTE NKI fotóriporter kollégáinak objektívjén keresztül. Ahova az átlagemberek csak a Kutatók Éjszakáján nyerhetnek betekintést, ott hétköznapi vendégek az egyetem fotósai. Feladatuk, hogy kamerájukkal örökítsenek meg minden fontos pillanatot az intézmény életében. Legyen szó az elsőéves gólyák érkezéséről, a 100 éves professzor köszöntéséről, fejlesztésekről, kiemelt protokoll vendégekről. Bobkó Anna, Sahin-Tóth István és Molnár Dóra fotóin keresztül találkozhatunk Nobel-díjas tudósokkal, oktatókkal, hallgatókkal, az egyetemi közösség tagjaival.
Bobkó Anna az SZTE NKI sajtócsoportjának munkáját koordinálja. Közel 10 évig dolgozott a Délmagyarország újságírójaként. Élt Budapesten, ahol elmerült az online marketing világában, de szíve visszahúzta szülővárosába, alma materébe. Itt sikerült összeegyeztetnie, amit a munkában és a szabadidejében a legjobban szeret: a fotózást.
Sahin-Tóth István az SZTE NKI kreatív munkatársa. 19 évesen került Szegedre, előtte Budapesten élt egy évet, ahol hobbi szinten kezdett fotózni. Későbbiekben az SZTE GTK marketing szakos hallgatójaként még több lehetősége nyílt a fotográfia területén, és végül a hobbi hivatássá vált. Több mint egy éve kezdett foglalkozni sajtófotózással, amit Bobkó Anna által sajátíthatott el. Bízik benne, hogy a munkáival sikerül átadni mindazon érzéseket, melyeket ő is átélhetett a készítésük pillanatában.
Molnár Dóra az SZTE NKI sajtócsoport munkáját fotóriporter gyakornokként segíti. A SZTE biológia mesterszakos hallgatója a tanulmányai mellett látja el feladatát. Természet iránti szeretete sarkallta arra, hogy hobbijából szakma legyen. A JGYPK Fotográfus és Fotótermék kereskedő képzése alatt tanult fotózni.
A képaláírásokhoz tartozó QR kódokon keresztül bővebben is olvashatunk az adott fotóhoz kapcsolódó hírről. A kiállítás megtekinthető december 20-ig, munkanapokon 08.00–20.00 óráig.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.