Közösségi program portál
és helykereső

Remake_Bodony

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Hogyan készíti el egy tucatnyi siklósbodonyi fiatal saját kisfilmjét, amihez egy profi stábot kap segítségül?

A jövőKÉP projekt első felében a fiatalok egy fotós műhelymunkán és a közösségi festés módszerén keresztül vizsgálták saját kapcsolataikat és a falut mint az életük környezetét. Ezután a fiatalok a STEREO Akt segítségével vittek vászonra három történetet, amelyek egyazon esküvő napján esnek meg: életre kel egy garázs (amelyben minden pillanatban "csillag születik"); azután botrányba fullad egy lakodalmas tánc; végül megérkezik a Google Street View autója, ami e nem mindennapi helyzetben dokumentálhatja a falut és lakóit.

A filmkészítést megörökítő dokumentumfilm megmutatja, hogy miként válnak színésszé, íróvá és rendezővé a fiatalok, miközben a Happy Endet keresik; hogyan küzdenek egymással és a körülményekkel; mérlegelik, hogy feladják, vagy vállalják önmagukat.

A Remake_Bodony című filmet a Romakép Műhely és a Saját Színház közös szervezésében a Nemzetközi Roma Napon (illetve annak előestéjén) három magyarországi moziban vetítjük le, a szegedi Grand Caféban, a pécsi Apolló Moziban és a budapesti Art+ Cinemában. (A budapesti helyszínen a Titanic Filmfesztivál a partnerünk.)

A filmet mindhárom helyen beszélgetés követi, amelyen a filmkészítő közösség, tanodák, részvételi akciókutatók és a helyi média-, illetve vizuális kultúra tanszékeket képviselő hallgatók és oktatók vesznek részt.

Vendégek a Grand Caféban:
A Remake_Bodony szereplői
Málovics György (SZTE, AKUT)
Szűcs Norbert (Motiváció Műhely)
Moderátor: D. Nagy András. SZTE Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék

Főszereplők: Czenner Anita, Czenner Máté, Kis János, Kis Dániel, Keresztes Attila, Keresztes Kitti, Kovács Zsófia, Lakatos Gina, Pados Richárd, Soproni Afrodíté, Soproni Anasztázia, Tóth Dominika, Vas Gergő
Közösségszervezés: Lakatos Gina, Keresztes Kitti, Czenner Anita, Vlasits Anikó (Siklósbodony Önkormányzat)
Közösségi festés: Katona Kriszta, László Eszter (Murál Morál)
Fotóhang: Csoszó Gabriella (Foto Kontakt), Oblath Márton
http://www.sajatszinhaz.org/jovokep/remake_bodony/
www.stereoakt.hu
www.romakepmuhely.hu

Regisztráció: https://goo.gl/forms/YIGxa7kFPQQjWBJF2
29064568 1819952968044236 6370235536326189240 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.