Közösségi program portál
és helykereső

Rambling Blues Trio koncert

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A zenekar stílusa elsősorban a '20-as, '30-as évek Amerikájának akusztikus népzenéjén alapul, ami ugyanis rendkívül sokrétű: a country blues-tól kezdve a ragtime blues, mississippi vagy delta blues is mind ide tartozik. Minthogy azonban e stílus egyáltalán nem volt ismert hazánkban, céljuknak kiáltották ki, hogy az ország lehetõ legtöbb részére elmenjenek zenélni, mintegy hiánypótlásként megmutatni a "gyökereket", valamint hogy a blues zene milyen változatos, sokszínű is tud lenni.
A stílushűség, de a gyakori külföldi fellépések miatt is a dalok elnyomó többsége angolul szólal meg. Széles repertoárjuk dalai "rambling-esítve" hallhatóak, mindhármuk egyéni hangja alakítja azokat, és igyekeznek a korabeli felvételek alapján megtanult dalokat fogyaszthatóvá tenni az igényes, de nem feltétlenül "akusztikus-blues-megszállott" közönség számára is.
Hangulatos, vidám műsoruk és előadásmódjuk miatt kedvelt vendégei a hazai kluboknak, fesztiváloknak, de rendszeresen járnak külföldre is. 2000-ben jelent meg Tissassippi című CD-jük.

Király Vajk - akusztikus-és dobro gitár, ukulele, ének, kazoo
Hrabovszky Tamás - szájharmonika, vokál, zörgős cuccok
Szabó Csaba - ütős hangszerek, mosódeszka

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.