Közösségi program portál
és helykereső

Prof. Ürge-Vorsatz Diána világhírű klímakutató Szegeden!

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Az előadás 2020.05.12. helyett 2020.09.28-án kerül megrendezésre. A már megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új időpontban. Amennyiben az új időpont nem megfelelő lehetőséget biztosítunk a jegyek visszaváltására.

Újabb kivételes felkészültségű előadó és újabb rendkívüli aktualitású téma a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as őszi évadában!
Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána, a klímakutatás nemzetközi színtéren is elismert szakembere, Magyarország vezető klímaszakértője is elfogadta a felkérésünket :-) Tanuljunk most is a legjobbaktól!

Az előadás időpontja: 2020. szeptember 28. hétfő 18.00
Az előadás címe: Éghajlatváltozás: megúszhatja a civilizációnk?
Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Az előadás először foglalkozik azzal, hogy az utóbbi évben felpörgött sajtófigyelem a problémára mennyire megalapozott: hol tart most az éghajlatváltozás, és mire számíthatunk?
Valóban az ember okozza?
Ha volt a múltban is sok éghajlatváltozás, akkor miért aggódunk mégis a mostani miatt?
Van vészhelyzet? Ha igen, be lehet még húzni a vészféket?
Mit tehetünk, egyéni, társadalmi, gazdasági szinten, hogy civilizációnk ne csak, hogy túlélje, de esetleg egy egészségesebb, tisztább, élhetőbb, igazságosabb és boldogabb világot hagyjunk az unokáinkra?
Az előadás a tudomány legfrissebb eredményei és az ENSZ Kormányközi Éghajlatvédelmi Testületének legújabb jelentései alapján próbál ezekre a kérdésekre választ adni, ahol lehet.

Előadónk Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána, a klímakutatás világhírű szakembere, a CEU professzora, a CEU Éghajlatváltozási és Fenntartható Energiapolitikai Központjának (3CSEP) igazgatója.
Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke; az IPCC tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el.
Óraadóként hazai és nemzetközi oktatási intézmények tevékenységét is segíti.
2008-ban tudományos munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta.
Hét gyermek édesanyja.

Kihagyhatatlan előadás!

See MoreCauses
89508226 546130719363822 4637281541020450816 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.