Közösségi program portál
és helykereső

Prof. dr. Csepeli György: A kooperáció kultúrája (Időpontváltozás: az előadás 2017. november 28-i helyett november 21-én lesz megtartva)

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Újabb kivételes alkalom a tanulásra, újabb nagyszerű előadó a Mentor(h)áló és az IH közös szervezésében megvalósuló Pedagógiai esték c. sorozatban!

Vendégünk Prof. dr. Csepeli György Erdei-díjas szociálpszichológus, szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az ELTE Interdiszciplináris Társadalmi Kutatások Doktori Programjának alapítója, vezetője, a Magyar Szociológiai Társaság elnöke.

 

Emberi kapcsolataink minősége, a körülöttünk lévő világ az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, a korábban tapasztalható "természetes, velünk született" együttműködést újabban egyre inkább egy másik fogalom váltja le: a versengés.

Vajon miért alakul(t) ez így? Csak ránk, magyarokra jellemző mindez? Mit lehet ellene tenni?

Professzor úr előadásának első részében a kooperáció evolúciós biológiai és szociálpszichológiai előnyeiről lesz szó, a második részben pedig Széchenyi István, Karácsony Sándor, Bibó István, Hankiss Elemér gondolatai nyomán azokról az akadályokról beszél, amelyek miatt "a magyar nem bírja magát oly jól, mint körülményei engednék". Az előadás harmadik részében a kooperáció kultúrája meghonosításának lehetőségeit taglaljuk.

 

Újabb izgalmas téma, újabb kivételes tudású szakember

- kár lenne lemaradni róla!

 

 

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.