Közösségi program portál
és helykereső

Pressburger est

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Giorgio Pressburger, magyar származású író, dramaturg, műfordító, a Mittelfest alapítója és művészeti igazgatója emléke előtt tiszteleg a 17. Olasz Filmfesztivál / MittelCinemaFest első napja.
Az esemény szervezője az Instituto Italiano di Cultura Budapest

A program ingyenesen látogatható.

A Pressburger est programja:
17:00
Könyvbemutató | Donatella Ferrario Határokon túl – Más emberek és helyek nyomában (Sconfinare - Viaggio alla ricerca dell’altro e dell’altrove című könyvének bemutatója, beszélgetés az írónővel.
18:00
A fehér közök törvénye / LA LEGGE DEGLI SPAZI BIANCHI
Feliratos olasz film, 2019, 60', rendező: Mauro Caputo

Filmdíjak és fesztiválok:
La Biennale di Venezia 2019: Giornate degli Autori - Notti Veneziane

Minden a betűk közti fehér közökben van megírva. A többi nem számít. Egy hideg téli reggelen Fleischmann doktor (szó szerinti fordításban húsember) az emlékezetkiesés első jeleit tapasztalja magán. Így kezdődik a történet, egy álomszerű környezetben, ahol a valóság és a képzelet összefonódni és időnként összekeveredni látszik. A főszereplő egy tudós, akin akarata ellenére elhatalmasodik a betegség, melyet a sors és az életet szabályozó biológiai és fiziológiai történések közötti megfejthetetlen kapcsolatok uralnak. A film Giorgio Pressburger azonos című elbeszélése alapján készült és azokat a legmélyebb titkokat kutatja, melyek mindig is lenyűgözték, ugyanakkor megrémítették az élet értelmének örökös keresésével foglalkozó embert.
19:00
Közönségtalálkozó Mauro Caputo rendezővel
73284481 10156622700402304 889788074064609280 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.