Közösségi program portál
és helykereső

Premier

Hozzáadás a Google naptáramhoz

két egyfelvonásos táncjáték
Bemutató: 2017. szeptember 30.
A Szegedi Kortárs Balett és a Müpa közös produkciója

Don Juan

Don Juan csupa szélsőség. Szentimentális és szívtelen. Amíg meg nem kapja vágya tárgyát, gyengéd, azután kegyetlen. Hiú, nárcisztikus, ugyanakkor kitartó, hősies, magabiztos. Vajon nem épp ez vonzza a nőket oly végzetesen? Vagy talán a nőkben meglévő vágykép hívja életre egyes férfiakban a donjuan-i karaktert? De Don Juan nem lehet akárki. Szerinte a parancs, mely előírja, hogy a férfihez egyetlen nő tartozik, a férfiakat a javíthatatlan hazudozó szerepébe kényszeríti, a nőket pedig kiszolgáltatott helyzetbe sodorja. Don Juan nem áll be a sorba. A saját törvényei szerint él.

Don Juan: Hegedűs Tamás
Sganarelle: Csetényi Vencel
Donna Elvira: Zsadon Flóra
Donna Anna: Hortobágyi Brigitta
Don Ottavio: Czár Gergely
Zerlina: Takács Zsófia
Masetto: Vincze Lotár
továbbá: Bocsi Petra, Bujdosó Anna, Stáry Kata, Szigyártó Szandra, Horváth M. Gergő, Kiss Róbert,

Zene: Christoph Willibald Gluck
Fény: Stadler Ferenc
Díszlet: Cziegler Balázs
Díszlet kivitelező: Scabello Bt.
Jelmez: Bianca Imelda Jeremias
Koreográfus: Juronics Tamás


A négy évszak - Feminizma

Az évszakok múlása és az emberi életút fejlődése közti szimbolikus párhuzam evidencia, melyet ezúttal a „női szemszög” tesz különlegessé. Nagy Kriszta Tereskova Feminizma című írásában a még gyermek leány félénken közelít a másik nemhez, de hiába kapcsolódik bárkihez is, a titokzatos világ kapuja nem tárul ki előtte. A felnőttként erős akarattal bíró, kiteljesedett nő azzal szembesül, hogy nem érdemel figyelmet, csak a teste, a nőisége „bevetésével”. Megpróbál tehát ezzel a fegyverrel élni és áttörni az „üvegplafonon”, amely szinte láthatatlanul, de mégis ott feszül a két nem között, gátolja őt az előrejutásban és nem engedi a följebb jutásban. A hatalom megszerzésekor azonban hiába a siker, a véres győzelem, egyedül marad. Legszebb táncát végül a Halállal táncolja el.

Lili, a Lány: Szigyártó Szandra
a kis Lili: Pataki Noémi
Halál: Borovics Tamás
Fiú: Kiss Róbert
továbbá: Bocsi Petra, Bujdosó Anna, Hortobágyi Brigitta, Stáry Kata, Takács Zsófia, Zsadon Flóra, Czár Gergely, Csetényi Vencel, Hegedűs Tamás, Horváth M. Gergő, Vincze Lotár

16 éven felüliek számára ajánlott!

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.