Közösségi program portál
és helykereső

Potozky László - Totth Benedek - balaLAJKA

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Potozky László Égéstermék és Totth Benedek Az utolsó utáni háború című regényének bemutatója.

A szerzőkkel Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke beszélget.
A beszélgetés után a balaLAJKA formáció posztapokaliptikus hangsugárzása fertőz meg mindenkit.

Totth Benedek
AZ UTOLSÓ UTÁNI HÁBORÚ (Magvető Könyvkiadó, 2017)
Az utolsó utáni háború posztapokaliptikus kalandregény egy fiúról, aki egy sebesült amerikai deszantossal vág neki a senki földjének, hogy megkeresse halottnak hitt öccsét. A történet névtelen elbeszélője egy óvóhelyen bujkál a barátaival egy romvárosban, ahol az amerikai kommandósok és az orosz partizánok harcolnak egymással. A civilek élete semmit sem ér. A pusztulás nyomasztóan monoton mindennapjainak azonban vége szakad, amikor a fiú véletlenül összetalálkozik egy sebesült kommandóssal. Ebben a világban nincsenek szövetségesek, csak ellenségek, ám amikor újra záporozni kezdenek a bombák a városra, a fiú rájön, hogy csak akkor van esélyük a túlélésre, ha összefognak. Elhatározza hát, hogy megmenti az idegent, nem sejtve, hogy ezzel egy különleges barátság veszi kezdetét.
Vajon sikerül élve kijutniuk a városból? Mi vár rájuk a város határán túl? Mi tartja őket életben, ha már minden elpusztult? Totth Benedek első regénye, a Holtverseny valódi kultkönyv lett. A Margó-díjas szerző új regénye méltán tarthat számot hasonló sikerre. Az utolsó utáni háború egyszerre felnövekedéstörténet, háborús kalandregény, egy békében felnőtt generáció víziója a totális világégésről.

Potozky László
ÉGÉSTERMÉK (Magvető Könyvkiadó, 2017)
"Felkerült egy kép a Facebookra, hiába csinálták drónnal, még a parlament se látszik rajta jóformán, annyian bejelölték magukat, nincsenek fejek, esernyők se, csak rengeteg név."

A nagy visszhangot kiváltó generációs regény, az Éles szerzőjének új könyve egy olyan utópiát mutat be, amely bármikor valósággá válhat: forradalom tör ki a 2010-es években egy közép-kelet-európai ország fővárosában. Alulnézetből látjuk, hogyan válik egy kívülálló a népfelkelés részesévé, és hogyan gyalogol át rajta a történelem anélkül, hogy azt ő észrevenné. Végignézi, ahogy felfordul körülötte a kiábrándult, kétszínű világ, de a barikádtüzek füstjével együtt a remény is elszáll. Ingerszegény létezés egy ingerült társadalomban, ahol a hősiesség legfeljebb csak félreértés.

balaLAJKA (LAJKA sideproject)
Egynegyed shot in the neckből és háromnegyed Lajkaból álló posztapokaliptikus ambient-zajongás.

Plakátterv: Balogh Ádám.

A programot a József Attila Kör támogatja.
A belépés díjtalan.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.